Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η πολιτική εξουσία, η δικαιοσύνη και η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Άρθρο στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινού με τον τίτλο “Το κράτος δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμο”, άρθρο στο οποίο αποδεικνύεται ότι όχι μόνο είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά και ποδηγετούμενο από τους πολιτικούς! Χαρακτηριστικά τονίζεται σε αυτό: 

Η αλήθεια είναι ότι κατά παράδοση η εκτελεστική εξουσία με σπάνιες εξαιρέσεις ήθελε την δικαστική εξουσία θεραπαινίδα για τα δικά της παιχνίδια.”

Και προσθέτει παρακάτω: “Τι να πεις, π.χ. όταν για να μη συνταξιοδοτηθεί εκλεκτός συνδικαλιστής Εφέτης προήχθη σε πρόεδρο Εφετών και επειδή ήταν χαμηλά στην βαθμίδα προήχθησαν μαζί του 83 Εφέτες και αντίστοιχοι Εισαγγελείς Εφετών;”.

Αν καταλάβατε καλά για να σώσουν το κομματόσκυλο προήγαγαν μαζί με αυτόν άλλους 83 δικαστές! Για να μη μιλήσουμε για τους διορισμούς δικαστών μετά την συνταξιοδότησή τους σε θέσεις σημαντικές όπως και για το πως γίνονται οι μεταθέσεις τους και οι τοποθετήσεις τους με παρέμβαση πάντα της πολιτικής εξουσίας. 

Παίζοντας λοιπόν τέτοιο ρόλο η πολιτική εξουσία τι θα μπορούσε να κάνει στην υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με την καθοδήγηση μάλιστα ως υπουργού δικαιοσύνης ενός πρώην ανώτατου δικαστού; Τα χειρότερα! 

Χαρακτηριστικά ο κ. Παξινός γράφει για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί ένα πολιτικό κόμμα την δικαιοσύνη εναντίον των αντιπάλων του: 

“Για να εκμηδενιστεί ο εχθρός απαιτείται “καλή γειτονία” με λειτουργούς της δικαιοσύνης. Έτσι γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά πολιτικοδικαστικών διενέξεων.”

Έτσι γίναμε και εμείς μάρτυρες μιας περιπέτειας με φυλακές και χειροπέδες που συνεχίζεται από μία συμμορία επίορκων πολιτικών και λοιπών δημόσιων λειτουργών. Κατά τα άλλα μας έλεγαν στην Βουλή για… δίκαιη δίκη!!! Είδαμε πόσο δίκαιη ήταν η δίκη μας σε πρώτο βαθμό… Κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναδούμε το ίδιο έργο. Εκτός αν υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Όμως είναι ευκολότερο να σε χειροκροτά ο αριστερός όχλος από το να κάνεις το καθήκον σου σύμφωνα με τον όρκο που έχεις δώσει στην Δικαιοσύνη. Τελειώσαν οι Τερτσέτηδες και οι Πολυζωϊδηδες και τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πόσο μάλλον όταν γνωστοί λειτουργοί της δικαιοσύνης με φρονήματα κομμουνιστικά δικάζουν εθνικιστές και δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν από την αποστολή αυτή σε διατεταγμένη υπηρεσία. Θα ήταν πιο τίμιο να δήλωναν τι είναι και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν.  Φυσικά και δεν μιλάμε γενικά, αόριστα και αφηρημένα… 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.