Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ HOT SPOT; 

13/09/2019               ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Είναι γενικά παραδεκτό –το είχε καταγγείλει άλλωστε και η ΝΔ- πως ο Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για την υπογραφή του στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα οποία ήταν η αναστολή της περικοπής των συντάξεων (η μείωση των συντάξεων είχε ψηφιστεί από τη βουλή δύο φορές και θα ίσχυε από 1/1/2019…) και τα διάφορα επιδόματα στη φτώχεια.   

Τώρα, το ζητούμενο από την κυβέρνηση Κούλη είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Βέβαια, αυτό δεν το απαιτεί, αλλά το επαιτεί η κυβέρνηση από τους «δανειστές» (τοκογλύφους!) για το 2021 και μετά, έχοντας ήδη δεσμευτεί πως θα τηρήσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% για το 2019 και για το 2020.

Μέχρι τώρα, κανένας Ευρωπαίος δεν είχε κάνει αναφορά στο ενδεχόμενο μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, έστω και μετά το 2020.

Ωστόσο, σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το Eurogroup που εξελίσσεται στο Ελσίνκι, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδος μετά το 2020 – όπως επαιτούν οι Κούληδες.

Βέβαια, για κάθε παραχώρηση των δανειστών, υπάρχει κάποιο «αντάλλαγμα» που πρέπει να δώσει η Ελλάδα. Ο Τσίπρας τους έδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας. Ο Μητσοτάκης τι θα τους δώσει; Μήπως την μετατροπή της Ελλάδος σ’ ένα τεράστιο hot spot, όπως ανεπισήμως «διαρρέεται» τεχνηέντως στις παραπολιτικές στήλες των ΜΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.