Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

10 τρόφιμα για την ενίσχυση της ανοσίας

17/09/2019

Η υγιεινή ζωή ξεκινάει πολύ απλά - από αυτό που τρώμε. Προκειμένου ο οργανισμός μας να λειτουργήσει άψογα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι απαραίτητο να ληφθούν επαρκείς ποσότητες βιταμινών, ανόργανων συστατικών ή άλλων θρεπτικών ουσιών. Και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με την κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων.

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώσετε για να  ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Δοκιμάστε κάτι από αυτή τη μοναδική λίστα! Μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα νόστιμα φαγητά και να έχετε περισσότερο χρόνο για να βγείτε έξω μαζί με τους φίλους σας, να περάσετε μια υπέροχη μέρα στη φύση ή να παίξετε JackpotCity online καζίνο παιχνίδια.   
                                                                                                        
1. Κόκκινες πιπεριές
Η κόκκινη πιπεριά έχει περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι, το πορτοκάλι ή το ακτινίδιο. Καθώς η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων για την ενίσχυση της ανοσίας, είναι σαφές ότι οι κόκκινες πιπεριές πρέπει να βρίσκονται στο πιάτο σας, ως ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για  το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

2. Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα πολύ υγιενό λαχανικό, αλλά δυστυχώς  το  θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό και όταν αρρωστήσουμε. Επίσης είναι καλό να το χρησιμοποιούμε όταν έχουμε πονόλαιμο, ναυτία ή βήχα, και είναι ακόμα καλύτερο ως προληπτικό προτού να αρρωστήσουμε.

3. Γιαούρτι
Αν είστε fan των γαλακτομικών, τότε το γιαούρτι θα είναι το αγαπημένο σας φαγητό για το ανοσοποιητικό! Οι έρευνες δείχνουν ότι τα τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος κατά 42% και μειώνουν την ανάγκη για αντιβιοτικά  σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κάποιο ιό κατά 33%. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνες , λίπη, υδατάνθρακες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ως εκ τούτου αποτελεί εξαιρετικό φύλακα της καλής υγείας σας.

4. Μπρόκολο
Γνωρίζατε ότι το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά; Εάν η λειτουργία του ανοσοποιητικού σας έχει αποδυναμωθεί, σας συμβουλεύουμε πραγματικά να αναζητήσετε κάποιο νόστιμο τρόπο για να το μαγειρέψετε και να το απολαύσετε.

5. Ηλιόσποροι
Οι λάτρεις του σνακ, προσέξτε! Αν έχετε τη συνήθεια να συνεχίζετε να τσιμπάτε κάτι, εγκαταλείψτε τα τσιπς και προχωρήστε σε ηλιόσπορους. Συγκεκριμένα, αυτοί οι σπόροι είναι γεμάτοι με μαγνήσιο, φωσφόρο και βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι απαραίτητα για την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

6. Σπόροι λιναριού
Οι σπόροι λιναριού είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις για το ανοσοποιητικό σας  και την υγεία σας και δεν είναι δαπανηρή. Είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά, πολύ περισσότερο από τους ηλιόσπορους, και ως εκ τούτου λειτουργεί ως μια εξαιρετική ασπίδα κατά των βακτηρίων, των ιών και άλλων εισβολέων στην υγεία μας. Ο λιναρόσπορος έχει ένα συγκεκριμένο συστατικό γνωστό ως Βιταμίνη Β17, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελεί επιτυχή μέθοδο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

7. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι κάτι περισσότερο από ένα εξαιρετικό φαγητό για το ανοσοποιητικό, επειδή περιέχει αλικίνη και θείο. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το θείο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται στην τρίτη θέση από όλα τα ορυκτά του σώματός μας. Είναι λοιπόν σαφές γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες. Το σκόρδο είναι άμεσα διαθέσιμο και πάντα έτσι πρέπει να το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας με την ενδυναμωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

8. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για το ανοσοποιητικό επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Υπάρχει η θεωρία ότι οι άνθρωποι και τα μανιτάρια έχουν τους ίδιους παθογόνους εχθρούς - τους ιούς και τα βακτηρίδια. Όταν τρώτε μανιτάρια, δημιουργείτε αυτόματα αντίσταση σε αυτούς τους εχθρούς.

9. Μέλι
Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα τόσο ισχυρό και γλυκό για το ανοσοποιητικό όπως το μέλι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δρα ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων και μυκήτων! Εάν έχετε την ευκαιρία να πάρετε πραγματικό μέλι από έναν μελισσοκόμο, είναι καλή ιδέα να τρώτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι κάθε πρωί για να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

10. Σπανάκι
Το σπανάκι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλά τρόφιμα για το ανοσοποιητικό. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και με την κατανάλωσή τους, το σώμα γίνεται πιο ανθεκτικό στις λοιμώξεις. Μπορείτε να φάτε σπανάκι φρέσκο σε μια σαλάτα, αλλά οι διατροφολόγοι εξακολουθούν να συνιστούν να μαγειρευτεί λίγο. Έτσι απελευθερώνει μια επαρκή ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα.

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.