Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ave Καίσαρ! Ιδού η... Μακεδονία σου

Ο Ζάεφ αγκαλιά με τον Σόρος (αφού υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του) χθες στο Νταβός - Έπεσαν οι μάσκες:Το «μεγάλο αφεντικό» σε πελάγη ευτυχίας έδωσε συγχαρητήρια στον αχυράνθρωπό του
25.01.2019    https://www.dimokratianews.gr/
Στο... μεγάλο αφεντικό Τζορτζ Σόρος υπέβαλε τα σέβη του ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ, «παραδίδοντάς» του τη... «Μακεδονία». Εξάλλου, ο γνωστός για τα υπόγεια παιχνίδια και σχέδιά του σκοτεινός επιχειρηματίας ήταν από τους πρώτους χορηγούς των Σκοπίων μοιράζοντας εκατομμύρια δολάρια μέσω του ιδρύματός του, του οποίου έστησε κι εκεί παράρτημα. Μάλιστα ο Σόρος ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές της «Μακεδονίας» και των αλυτρωτικών σχεδίων της. Η χαρά του Ζάεφ ήταν τέτοια, που την ώρα που στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονταν στη Βουλή διχασμένες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνος ενθουσιασμένος ανέβαζε στο twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση που είχε μαζί του. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της FYROM επέμεινε στις αναρτήσεις αλλά και στο δελτίο Τύπου του στον όρο «Μακεδονία», προεξοφλώντας την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Η συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος έγινε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Οπως έγραψε στο twitter, οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.

Οι δύο άνδρες «αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ίδρυμα Open Society», με στόχο την παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση για τα παιδιά και την ένταξη των Ρομά σε διαφορετικούς τομείς των κοινωνικών τάσεων.
Κατά τις συνομιλίες που είχαν, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Τζορτζ Σόρος αναφέρθηκαν στη σημασία εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα, με στόχο να υπάρξει «αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και κοινοτήτων στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”»! 

Τα χειρότερα έρχονται...

Όσοι πιστεύουν ότι με τη σημερινή ψηφοφορία και την αναμενόμενη έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση των προθύμων τελειώσαμε με το πρόβλημα των Σκοπίων πλανώνται. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ελληνισμό, μια και πλέον οι Σκοπιανοί με τις πλάτες των Αμερικανών, των Γερμανών και του... Σόρος, θα απελευθερωθούν και θα δείξουν το πραγματικό πρόσωπό τους.

Θα υλοποιήσουν βήμα βήμα τα αλυτρωτικά σχέδιά τους, που τα έκρυψαν για λίγες εβδομάδες κάτω από το χαλί. Πολύ σύντομα θα καταλάβουν όσοι πουν το «ναι» ότι βάζουν τη χώρα, τον Ελληνισμό αλλά και τα Βαλκάνια σε μεγάλη περιπέτεια. Οι εθνικισμοί που υποδαυλίζονται σε πολλές χώρες για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά αλλά και ενεργειακά παιχνίδια μεγάλων δυνάμεων είναι προ των θυρών.

Η περιβόητη σταθερότητα που ευαγγελίζονται διάφοροι για να πείσουν ότι καλώς υποχωρήσαμε στις απαιτήσεις των Σκοπιανών μοιάζει με... φούσκα που είναι θέμα χρόνου να σκάσει.

Το να.
.. χαρίζεις απλόχερα «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική ταυτότητα», «μακεδονικό λαό» ανοίγει τις ορέξεις των γειτόνων, που θα εμφανίζονται παντού ως... «Μακεδόνες». Και όλα αυτά με σφραγίδα ελληνική. Πολύ σύντομα ακόμη και αυτό που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τους... προθύμους συνεργάτες της ως επιτυχία, αυτό της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, θα αρχίσει να κονταίνει. Θα αρχίσουν να βάζουν σιγά σιγά μόνο το N (North) Macedonia, παραπέμποντας επί της ουσίας σε σκέτο «Μακεδονία».


Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά όπου σταθούν και όπου βρεθούν θα συνεχίσουν να λένε παντού ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί «Μακεδόνες». Θα αρχίσουν να στήνουν σε όλη την Ελλάδα... «μακεδονικά» παραρτήματα, τα οποία θα καλλιεργούν τα δικά τους αλυτρωτικά παραμύθια. Όσο για εμάς; Τι αποδεχτήκαμε; Ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ένα όνομα που έκλεισε τον ιστορικό κύκλο του στη Μακεδονία του παλαιού καιρού και από τότε χάθηκε σε κάποια ιστορικά βιβλία. Κάτι σαν Πέρσες, Χετταίοι, Μάγιας, Αζτέκοι και άλλοι λαοί που χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Λες και η Ιστορία της Μακεδονίας σταμάτησε στον χρόνο.

Θα δείτε όπως το πάνε ότι σε λίγο καιρό δεν θα τολμούμε να μιλήσουμε εμείς για Μακεδονία. Διότι την Ιστορία δεν πρέπει να τη δούμε όπως τις δημοσκοπήσεις, σαν φωτογραφία της στιγμής, αλλά σαν μια σειρά που έχει πολλά επεισόδια προτού γραφτεί το τέλος της. Γι' αυτό λέμε ότι τα χειρότερα για την περιοχή έρχονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.