Αποδόμηση του κυβερνητικού κλαυσίγελου για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 http://www.xryshaygh.com/
Κυριότερα σημεία
1. «H εθνική θέση, όπως έχει εκφραστεί δημοσίως εδώ και πάνω από 15 χρόνια, είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων (erga omnes). Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή η ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη στις 30/09/2007 δήλωνε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη βάση μίας σύνθετης ονομασίας».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ίσως αυτή η θέση είναι η μοναδική σταγόνα αλήθειας μέσα στον ωκεανό ή μάλλον οχετό συνεχούς και ακατάσχετης ψευδολογίας, πολιτικού αμοραλισμού και πολιτικής αβελτηρίας του ετερόκλητου εσμού του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει καταλήξει προ πολλού στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και είχε μεθοδεύσει τη κατάσταση υπέρ σύνθετης Μακεδονίας.
Στις 23/1/2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού έλαβε την εντολή από Ουάσινγκτον και Βερολίνο να αποσύρει την πρόταση μομφής και να ανοίξει τον δρόμο στην προδοσία της Μακεδονίας έγραψε στο twitter:
«Οι εθνικές γραμμές της χώρας έχουν παραβιαστεί. Αντί να πάρουμε erga omnes σύνθετη ονομασία, δίνουμε erga omnes μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα». Τι άλλο πρέπει να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ για να πείσει και τον πιο αφελή πως κατ΄ ουσίαν στηρίζει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών;
Φυσικά η μειοδοσία της ΝΔ δεν εντοπίζεται μόνο στις προγραμματικές δηλώσεις των επιφανών της στελεχών αλλά ανάγεται πίσω στον ψευτοεθνάρχη Καραμανλή – που ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε εγγράφως τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σκέτο – και στο 1959 όταν υπεγράφη συμφωνία αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Στο άρθρο 7 της συμφωνίας, αναφέρεται ότι η συνεργασία αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος από την μια κι από την άλλη, τα υπουργεία Δικαιοσύνης των ομόσπονδων κρατιδίων της τότε Γιουγκοσλαβίας, ήτοι της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας! Έπειτα, μετά από χρόνια, ο ψευτοεθνάρχης προσπάθησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με τους γνωστούς δακρύβρεχτους λόγους.
Τι κερδίζει η Ελλάδα από την Συμφωνία των Πρεσπών;
2.
«Ενισχύεται η ευρωπαϊκή προοπτική και η σταθερότητα
στην γειτονική χώρα και έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος επιρροής τρίτων δυνάμεων
με αλλότριους σχεδιασμούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας»
3.
Όχι μόνο διαφυλάσσεται σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο για την
αντιμετώπιση άλλων, αυξανόμενων, προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά
ενισχύεται ο ρόλος της στην περιοχή ως ευρωπαϊκός πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας
και αποδυναμώνεται ο επιθετικός εθνικισμός άλλων δυνάμεων.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Με την ψήφιση της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών σηματοδοτείται η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε.. Τα Σκόπια, ως τεχνητό κρατικό μόρφωμα, χρησιμεύουν ως ένα εργαλείο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προωθηθούν τα επιχειρηματικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, και επιπροσθέτως συνιστούν το δούρειο ίππο της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας, για την έξοδό τους στη Μεσόγειο. Με τη Συμφωνία, ευοδώνονται όλοι αυτοί οι στόχοι οι οποίοι βεβαίως έχουν ως αποτέλεσμα την απίσχναση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και εντέλει τον κατακερματισμό της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας και του εθνικού κορμού.
Έθνος/Εθνικότητα/Ιθαγένεια
«Η Συμφωνία ορίζει αποκλειστικά και μόνο την «ιθαγένεια» των πολιτών της γείτονος, που είναι ο νομικός δεσμός του πολίτη με το κράτος. Άλλωστε η ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε επισήμως την Ελλάδα μέσω της από 16/1/2019 Ρηματικής της Διακοίνωσης, και η οποία είναι νομικά δεσμευτική για την ΠΓΔΜ, ότι η χρήση του όρου «nationality» στo αγγλικό κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται αποκλειστικά στην «ιθαγένεια». Μάλιστα, τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ στις επίσημες μεταφράσεις τους της Συμφωνίας έχουν αποδώσει τον αγγλικό όρο «nationality» με τη λέξη «ιθαγένεια» (ήτοι «υπηκοότητα»). Εξάλλου και σε όλα τα διεθνή κείμενα (συμβατικά και μη) ο όρος «nationality» υποδηλώνει την ιθαγένεια και όχι την εθνική καταγωγή.»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε την δόλια απατηλότητα και το λεκτικό παιχνίδι με τα οποία προσπαθούν να εμπαίξουν τον ελληνικό λαό, να ασελγήσουν στη κοινή λογική και να προτάξουν εις βάρος της αόριστες νομικίστικες ορολογίες.
Με ένα φθηνό τέχνασμα, διατείνονται ότι «δεν παραχωρούμε εθνικότητα, αλλά ιθαγένεια»! Μα ούτως ή άλλως η εθνικότητα δεν παραχωρείται, ούτε προσκτάται. Δύναται να οικοδομηθεί όμως μια ψευδώνυμη «εθνικότητα» και αυτό ακριβώς επιχειρείται. Η κυβέρνηση της μειοδοσίας εκχωρεί «μακεδονική» ιθαγένεια, ενέργεια η οποία συντείνει στη δημιουργία κίβδηλης μακεδονικής εθνικότητας.
Διευκρινιστικώς, σε θεωρητικό επίπεδο η εθνικότητα διαφέρει από την ιθαγένεια και η ιθαγένεια από την υπηκοότητα. Σε ρεαλιστικό όμως επίπεδο δυστυχώς οι κανόνες της παγκοσμιοποιήσεως κατισχύουν στο διεθνές δίκαιο και ούτως η εθνικότητα δεν έχει καμία πλέον σημασία – παρά μόνο φιλολογική - και το … παιγνίδι μετατοπίζεται στους όρους «ιθαγένεια» και «υπηκοότητα», οι οποίοι εντέλει συμπτύσσονται σε έναν! Το νομικό περιεχόμενο των όρων δηλαδή δεν ακολουθεί την ετυμολογία τους.
Σύμφωνα λοιπόν με το νομικό Εμμανουήλ Ρούκουνα (βιβλίο «Διεθνές Δίκαιο», εκδ. 2005), ιθαγένεια και υπηκοότητα ταυτίζονται (!) και η ιθαγένεια («ο φυσικός δεσμός του ατόμου με το λαό στον οποίο ανήκει») ταυτίζεται με την υπηκοότητα («νομικός δεσμός…»). Συνεπώς αυτό που έχει σημασία νομικώς και μας ενδιαφέρει είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πραγματεύεται την εθνικότητα – με την αυστηρή έννοια του όρου - αλλά την διαστρεβλωμένη και κακοποιημένη σημασία της ιθαγένειας η οποία εντέλει «γεννά» εθνικότητα (έστω ψευδεπίγραφη). Συνεπώς, η Συμφωνία παραχωρεί αβιάστως «μακεδονική» ιθαγένεια στους Σλαύους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εθνικό, κοινωνικό, αμυντικό, οικονομικό και εμπορικό τομέα!
Συνεπώς μέσω νομικίστικων τεχνασμάτων και λεκτικών επινοημάτων, επιχειρείται να συγκροτηθεί μέσω της Συμφωνίας «μακεδονικό έθνος» ή έστω ένα κρατικό κακέκτυπο μιας ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας. Η απόδοση ιθαγένειας συνιστά προπαρασκευαστική ενέργεια οικοδομήσεως μιας (επίπλαστης) εθνικής συνειδήσεως και καθιστά το εθνοτικό σύμφυρμα των Σκοπίων ένα μόρφωμα, το οποίο θα πατήσει πάνω σε ένα ανυπόστατο «ιδεολογικό-ιστορικό» υπόστρωμα.
Γλώσσα
«Από την Τρίτη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων που πραγματοποιήθηκε το 1977 στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε η «Μακεδονική» ως επίσημη γλώσσα. Ήδη όμως παλαιότερα, με παρέμβασή του στην Βουλή τον Σεπτέμβριο 1959, ο τότε ΥΠΕΞ Ε. Αβέρωφ υπογράμμιζε: «Eις την ελληνικήν Μακεδονίαν δεν ομιλείται η μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν».
«Με τη Συμφωνία καθορίζεται ρητά ότι η επίσημη γλώσσα της γείτονος ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, «δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό" της Μακεδονίας και "δεν έχει σχέση με [...]την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας (άρθρο 7(4))»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Στο άρθρο 7 δε, αναφέρεται ότι η «Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαυικών γλωσσών». Η απόλυτη παράνοια. Ονομάζεται … «μακεδονική» αλλά είναι σλαυική. Αυτό και μόνο θεμελιώνει ίσως το ισχυρότερο επιχείρημα αποδομήσεως της εν λόγω συμφωνίας, όσον αφορά τη γλώσσα.
Όσο για τη δήλωση του 1959 ισχύει, καθώς τότε ήταν η κυβέρνηση του ψευτοεθνάρχη Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή (17 Μαΐου 1958 – 20 Σεπτεμβρίου 1961).
Εμπορικά σήματα:
«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν επηρεάζει την ισχύ των ελληνικών εμπορικών σημάτων με το όνομα Μακεδονία. Ειδικότερα, οι διατάξεις της για τα εμπορικά σήματα είναι απολύτως συμβατές αφενός με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφετέρου με το διεθνές δίκαιο και ιδίως τη Σύμβαση της Μαδρίτης για την εμπορική ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι σήματα που έχουν καταχωρηθεί από ελληνικές επιχειρήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο και εμπεριέχουν αναφορές στην Μακεδονία είναι απολύτως προστατευμένα.
2) Το καθεστώς της γειτονικής χώρας ως μελλοντικά υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ συνεπάγεται την υποχρέωσή της να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με αναφορά σε Μακεδονία, προσδιορίζονται ήδη από τους υπάρχοντες κανονισμούς της ΕΕ και αναφέρονται αποκλειστικά στην Μακεδονία.»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο απόλυτος εμπαιγμός. Σαφώς και θα επέλθει οικονομική καταστροφή όσων Ελλήνων δραστηριοποιούνται με προϊόντα σήματος μακεδονικής προελεύσεως και η Συμφωνία έχει αρνητικότατο αντίκτυπο στην ισχύ και διάθεση ελληνικών προϊόντων με το όνομα «Μακεδονία». Πώς είναι δυνατόν τα Σκόπια να «προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο» αφού εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία»; Σύγχυση, παρατυπίες, ιδιοποιήσεις, πλαστογραφίες και χάος η επικείμενη διαμορφούμενη κατάσταση.
Πώς διασφαλίζεται η Ελλάδα στην περίπτωση που μια άλλη κυβέρνηση επιλέξει να υπαναχωρήσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών;
«1) Στη Συμφωνία προβλέπεται σαφώς: «οι διατάξεις της Συμφωνίας είναι αμετάκλητες» και «δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της» (άρθρο 20) ως προς τα σημαντικά ουσιαστικά και διαδικαστικά άρθρα της (άρθρο 1(3), (4)). Επίσης, η ίδια η Συμφωνία ρητά ορίζει στο άρθρο 1(1) ότι είναι τελική, ενώ στην παράγραφο (2) του ίδιου άρθρου τα μέρη αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ψευδές. Εδώ πατάει και η πατριδοκάπηλη ΝΔ. Καιρό τώρα, η ΝΔ έχει πολλάκις δεχτεί την ερώτηση περί του τι πρόκειται να πράξει με την Συμφωνία των Πρεσπών αν και όταν γίνει κυβέρνηση. H δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «θα την σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή». Τις προάλλες στη διάρκεια της συζητήσεως για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Σύριζα, ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ και βουλευτής στις Σέρρες, Καραμανλής ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ το ψέμμα των κυβερνητικών και αναφέρει σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:«… αν ψηφιστεί τελικά αυτή η Συμφωνία, δημιουργείται μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται. Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας καμμία Κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν θα είναι σε θέση να την ακυρώσει…. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αν κυρωθούν οι Πρέσπες στην ελληνική Βουλή, αυτό θα δεσμεύσει απόλυτα τη χώρα στο μέλλον. Η διεθνής κοινότητα, το Διεθνές Δίκαιο έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες και οι συμφωνίες αυτές δεν καταγγέλλονται μονομερώς. Άλλωστε, αυτό το έχετε φροντίσει εσείς με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ίδια η Συμφωνία προβλέπει, μέσα στο κείμενο της -ένα πολύ σφιχτό νομικά κείμενο- στην παράγραφο 9, του άρθρου 20 ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες.»
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή εξέθεσε και διαψεύδει τόσο ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η Συμφωνία είναι ήδη νεκρή, αφού απαιτείται η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεωρήσεως στα Σκόπια εντός του 2018, στόχος που δεν επετεύχθη.
Επιπλέον αυτού, υπάρχουν συμφωνίες που καταγγέλλονται μονομερώς στο Διεθνές Δίκαιο. Ο λόγος για την διακρατική συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την ΑΟΖ στο Ιόνιο, που καταγγέλθηκε μονομερώς από την Αλβανία, με πρόφαση μία απόφαση του Συνταγματικού της Δικαστηρίου, την οποία μονομερή καταγγελία απεδέχθησαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις και η… διεθνής κοινότητα. Η συνθήκη της Βιέννης ορίζει ότι «στερείται οιασδήποτε νομικής ισχύος η έκφρασις της συναινέσεως του κράτους όπως δεσμευθή διά συνθήκης εάν αύτη εξησφαλίσθη δι’ ασκήσεως εναντίον του αντιπροσώπου του πράξεων ή απειλών βίας» (άρθρο 51) και επιπλέον ότι ένα κράτος «δύναται να επικαλεσθή την δωροδοκίαν ως ακυρούσαν την συναίνεσίν του όπως δεσμευθή διά της συνθήκης» (άρθρο 50).
Άλλωστε επιστολή προς τους διεθνείς οργανισμός ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ έστειλε ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που διαφωνεί κάθετα με την μεθόδευση ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, απέστειλε ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΘΕΡΟΥΣ (Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018), επιστολή προς τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΝΑΤΟ, το Ευρωκοινοβούλιο, και τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και των Σκοπίων στην οποία δηλώνει ρητά πως εάν μετά την διενέργεια εθνικών εκλογών στην χώρα το εκλογικό σώμα εκλέξει κυβέρνηση υπό την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση αυτή, ούτε θα αποδεχθεί αλλά ούτε και θα δεσμεύεται από την συμφωνία για το Σκοπιανό»
Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής Ταυτότητας. Οι θυσίες και οι αγώνες των βαλκανικών αγώνων αποτελούν μέρος του διαμορφωτικού προτύπου της Ταυτότητας του Ελληνισμού. Η εκχώρηση μέρους της εθνικής ταυτότητας συνιστά θρυαλλίδα άλλων εκχωρήσεων με αποτέλεσμα την συνεχή κατάτμηση και εντέλει κατακερματισμό της εθνικής κυριαρχίας. Αυτή η καταστροφική «Συμφωνία» θα αποτελέσει την αρχή μιας σειράς τέτοιων «συμφωνιών» και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, όπως αναίσχυντα και απροκάλυπτα ομολόγησε εσχάτως ο συριζαίος βουλευτής Δωδεκανήσων… Αν και δεν εγκολπωνόμαστε θεωρίες συνωμοσιολογικές, όλες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας ως Εθνικιστικό Ελληνικό Κίνημα: Αφελληνισμός, υπονόμευση εθνικής κυριαρχίας, αφαίμαξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών και καταπολέμηση της εθνοκεντρικής Ιδέας, με σκοπό η Ελλάδα να καταστεί ένας «νάνος» στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σκακιέρα.
Γιώργος Σύρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.