Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Απαράδεκτη η Meta του Ζούκερμπεργκ – Συμπεριέλαβε σε έρευνα τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο»

08/11/2023

Η εταιρεία Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και Whatsapp, ξέρει να υπερασπίζεται την αλήθεια. Έχει γεμίσει τις πλατφόρμες της με τους λεγόμενους «factcheckers», που υποτίθεται ότι ελέγχουν το αληθές κάθε αναρτήσεως και συμμορφώνεται με προθυμία σε κάθε λογοκριτική πρακτική διεθνώς.

Απ' ό,τι φαίνεται ωστόσο, αυτοί η «ελεγκτές της εγκυρότητος», αδιαμφισβήτητοι λογοκριτές, δεν της φάνηκαν χρήσιμοι σε έρευνα που έκανε σε συνεργασία με την εταιρεία Gallup σχετικά με το βαθμό επικοινωνίας και συνδεσιμότητας μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης ανά χώρα, ηλικία και φύλο.

Στην έκθεση που προέκυψε από την έρευνα, συμπεριλαμβάνεται στις 142 χώρες που διερευνήθηκαν και η… Βόρεια Κύπρος. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέλαβε ρόλο λομπίστα για λογαριασμό του Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ και με πρώτο διδάξαντα τα Σκόπια, προσπαθεί να περάσει στο υποσυνείδητο των ανά τον κόσμο χρηστών, ότι υπάρχει κράτος με αυτήν την ονομασία.

Από τη μία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου παραχωρεί περίπτερο στο ψευδοκράτος με την ονομασία «Βόρεια Κύπρος», από την άλλη ο Ζούκερμπεργκ περιλαμβάνει τη «Βόρεια Κύπρο» στις έρευνές του.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, είναι ότι οι «factcheckers» και υπάρχουν και ελληνόφωνοι τέτοιοι – βλ. Ελληνικά Χόαξες – με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, άφησαν να διαφύγει της προσοχής τους αυτή η τεράστια και επικίνδυνη ανακρίβεια. Λέτε να μην είναι και τόσο αξιόπιστοι όσο νομίζαμε;

ΠΗΓΗ: https://newsfire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.