Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ηρεμολόγιο Παρασκευής 03/11/2023

● Η κυβέρνηση κάνει πόλεμο εναντίον των… μετρητών! Έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Βεβαίως! Θα παταχθούν επίσης η ελευθερία των ανθρώπων και το δικαίωμά τους να κρατούν στα χέρια τους την αμοιβή για τον μόχθο τους.

● Αν δεν έχεις μετρητά και είναι όλα στην τράπεζα, η κυβέρνηση μπορεί να δώσει όποτε της καπνίσει μια εντολή να σου παγώσουν τους λογαριασμούς κι από ευκατάστατος, μικροαστός ή μεσοαστός να βρεθείς πένης, απένταρος.

● Θυμάστε τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό Τριντό του Καναδά, τον σκληρό νεοταξίτη που κάνει τον χαριτωμένο επειδή φοράει παρδαλές κάλτσες, ο οποίος πάγωσε τους λογαριασμούς όσων νταλικέρηδων διαμαρτύρονταν για τα σκληρά λοκντάουν που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του επί κορονοϊού;

● Τους λογαριασμούς σου μπορεί να σου παγώσει ή και να τους κλείσει ακόμα και χωρίς πολιτική απόφαση η ίδια η τράπεζα επειδή θα κρίνει ότι δεν της αρέσουν οι απόψεις σου. Αυτό το είχε υποστεί ο Άγγλος πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στο Brexit, από την τράπεζα Coutts/Natwest.

● Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει ως συνεταίρο ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων τις τράπεζες, οι οποίες το μόνο που «προσφέρουν» είναι ότι έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα διαχείρισης λογαριασμών και συναλλαγών.

● Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε αγορά σου με κάρτα και όχι με μετρητά η τράπεζα κρατά προμήθεια κάπου ανάμεσα στο 1% και το 2% (ακόμα και 4%)! Δηλαδή, η κυβέρνηση τους έχει χαρίσει ποσοστό από το 1% έως το 4% από το σύνολο του ψηφιακού τζίρου της χώρας, χωρίς να κάνουν τίποτα εκτός από το να κονομάνε. Και τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών έχουν στην τσεπούλα τους και το ακαταδίωκτο για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.!

● Η επιβολή του ψηφιακού χρήματος και η διεκπεραίωση όλων των συναλλαγών με μεσάζοντα τις τράπεζες συνεπάγονται την απώλεια ελευθερίας των πολιτών και τη σταδιακή μεταβίβαση του πλούτου τους στις αδιόρθωτες, γραβατωμένες αιματορουφήχτρες.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.