Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

7 εκατομμύρια Ευρώ δώρο στα κανάλια για την προπαγάνδα κατά της Ρωσίας

01/11/2023

Χρηματοδότηση στους 7 τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας λόγω … Ουκρανίας!

Σημεία και τέρατα ακούμε στα κανάλια της διαπλοκής για την Ουκρανία που συνεχώς νικάει στον πόλεμο την ίδια στιγμή που στρατιωτικοί αναλυτές της Δύσεως και μάλιστα αμερικανοί και Άγγλοι υποστηρίζουν με στοιχεία ότι η Ουκρανία έχασε τον πόλεμο! Τίποτε δεν είναι όμως δωρεάν στον κόσμο αυτό… και απ’ ό,τι φαίνεται τα κανάλια πληρώνονται και μάλιστα γενναία για την προπαγάνδα που κάνουν. 

Απόφαση της κυβέρνησης στις 24.10.2023 να πληρώσει από το δημόσιο ταμείο, για λογαριασμό αποκλειστικά και μόνο των 7 ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, τις εισφορές στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) για όλο το 2022. Η κυβέρνηση επικαλείται την διατήρηση «των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και της αποτροπής επιδείνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία»!

Όπως αναρτήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 από την Προεδρία της Κυβέρνησης και την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό δημόσιο θα επιβαρυνθεί με το κόστος 6,8 εκατ. ευρώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ που βαραίνει τις συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η αιτία που η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι «το γεγονός ότι οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

Η δέσμευση – «δώρο» της κυβέρνησης απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια διατυπώθηκε προεκλογικά με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου 2023 και υλοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι επιλεκτική κι αφορά μόνο στους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς (Mega, Alpha, ΣΚΑΪ, Open, Star, ANT1, Μακεδονία TV). 

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.