Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Die Welt: Μεγάλο ψέμα η ελληνική ανάπτυξη

04/11/2023

“Μόλις σταματήσουν επενδύσεις και πωλήσεις ακινήτων θα φανεί η αλήθεια»

Η πρωτογενής παραγωγή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Βιομηχανία και βιοτεχνία συνεχώς συρρικνώνονται. Πάρα ταύτα η κυβέρνηση και τα πληρωμένα κανάλια μας λένε ότι ζούμε εποχές των παχαίων αγελάδων και οικονομικά πάμε άριστα! Πόσο αυτό όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Απαντά σχετικά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt:

“Η ελληνική οικονομία δεν έχει καμία ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «η Ελλάδα θεωρείται γενικώς ένα ευρωπαϊκό success story … καθώς μόλις πριν από 15 χρόνια η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας απειλώντας να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα.

Σήμερα θεωρείται ΚΑΚΩΣ ότι η χώρα είναι το αστέρι της ανάπτυξης της Νότιας Ευρώπης.

Τα χρήματα ρέουν στη σημαντική τουριστική βιομηχανία. Η έκρηξη των ακινήτων εξασφαλίζει επίσης την ανέγερση νέων διαμερισμάτων και κατοικιών. Σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας και σχεδόν σε όλα τα νησιά, ειδικότερα οι ξένοι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν τις τιμές ευκαιρίας και προκάλεσαν απότομη άνοδο των τιμών των ακινήτων.

Η Ελλάδα θα πρέπει να παλέψει για να θέσει υπό έλεγχο το χρέος της τις επόμενες δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Η μακρά ύφεση και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Η Ελλάδα έχει πλέον ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στην ΕΕ και ο υψηλός πληθωρισμός, δεδομένων των χαμηλών μισθών, προκαλεί επίσης υπαρξιακούς φόβους στη μεσαία τάξη.”

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.