Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Εξοντώνουν τον ελληνικό λαό οι πολυεθνικές. Θεατής η Ν.Δ.

 03/11/2023

Θα πατάξει τις πολυεθνικές για την ακρίβεια είπε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Μητσοτάκης και του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι αυτό είναι αδύνατον! Σε έρευνα τιμών που έγινε από την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” και δημοσιεύθηκε προ ημερών, με τίτλο “Έτσι φουσκώνουν τις τιμές οι πολυεθνικές στην Ελλάδα”, παρατίθεντο στοιχεία για την αισχροκέρδεια εις βάρος των Ελλήνων με την σύγκριση των τιμών που ισχύουν για τα ίδια προϊόντα σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα απορρυπαντικά ένα είδος πρώτης ανάγκης για κάθε οικογένεια πωλούνται στην Ελλάδα 361% ακριβότερα από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης! 

Από την έρευνα αυτή θα σας παραθέσουμε δυο χαρακτηριστικά στοιχεία, τα οποία αφορούν πάλι είδη πρώτης ανάγκης και αφορούν την τιμή του βούτυρου και του βρεφικού γάλακτος. Στην Ελλάδα, ένα κιλό βούτυρο πωλείται 17 ευρώ, ενώ στην Αγγλία με πολύ υψηλότερους μισθούς 12 ευρώ και στην Γαλλία με επίσης υψηλότερους μισθούς, 11 ευρώ! Στο βρεφικό γάλα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Στην Ελλάδα κοστίζει το ένα κιλό 33 ευρώ, ενώ σε Γαλλία και Αγγλία 19 ευρώ!

Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι, για να έλθουμε και στον τίτλο του δημοσιεύματος, γιατί φουσκώνουν τις τιμές οι πολυεθνικές στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι απλή. Βρίσκουν και τα κάνουν, όντας ασύδοτοι από μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία ασκεί μία ακραία καπιταλιστική πολιτική.

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.