Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ» ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ!

11/10/2020

Μας έλεγαν πως η Χρυσή Αυγή είναι… διαλυμένη και δεν την είχαν καν ως επιλογή στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και μεθόδευσαν την δικαστική καταδίκη.

Αλλά, δεν τους φτάνει αυτό! Λυσσάνε να αφαιρέσουν τα πολιτικά δικαιώματα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών του, για να μην μπορέσουν να κατέλθουν ποτέ σε εκλογές! Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και τους δικούς τους νόμους! Είναι προφανές, ότι η Χρυσή Αυγή και ο Ν. Μιχαλολιάκος τους προκαλούν φόβο και τρόμο και θέλουν να την τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα, για να… ησυχάσουν και να μπορούν να κατακλέβουν  το σύμπαν και να προδίδουν ελεύθερα την Πατρίδα και τον Λαό!

Πάρτε μια γεύση των μεθοδεύσεων που ετοιμάζουν, από το protothema.gr, που λειτουργεί ως άτυπη «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»:

«Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Οι λύσεις που εξετάζονται για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Θεραπεία της ποινικής ανωμαλίας που έχει επιφέρει ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική μεταχείριση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής αναζητεί η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βούληση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επαναφέρει τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τα στελέχη του φασιστικού μορφώματος…

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η εξίσωση περιλαμβάνει δύο βασικά προβλήματα: το ζήτημα της αναδρομικότητας και της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης. Η νέα ρύθμιση για την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων θα πρέπει να καταλαμβάνει και το διάστημα από τον Ιούνιο του 2019, όταν και ψηφίστηκαν οι Ποινικοί Κώδικες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να έχει εφαρμογή και για τα στελέχη της Χ.Α. Ωστόσο, σύμφωνα με το Ποινικό Δίκαιο, υπερισχύει πάντα ο ευμενέστερος νόμος (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ). Ο συγκεκριμένος σκόπελος ίσως ξεπεραστεί με νομοθετικό bypass μέσω του Προεδρικού Διατάγματος για την εκλογική νομοθεσία.

Επιπροσθέτως, η συνταγματική επιταγή του άρθρου 51 ορίζει ότι ο περιορισμός του εκλογικού δικαιώματος μπορεί να επιβληθεί μόνο μετά από αμετάκλητη ποινική καταδίκη. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα κι αν ξεπεραστεί το ζήτημα της αναδρομικότητας, η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στα ηγετικά στελέχη της Χ.Α. θα επιβληθεί μετά την οριστική εκδίκαση και των πιθανών εφέσεων. Η διέξοδος σε αυτή την περίπτωση ίσως περνά μέσα από την προσεκτική και στοχευμένη εισαγωγή κωλυμάτων που θα αφορούν κόμματα και όχι -τουλάχιστον άμεσα- φυσικά πρόσωπα.
Υπό αυτό το περιοριστικό πλαίσιο που θέτουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, ένα από τα πιθανά σενάρια λύσης προβλέπει την εισαγωγή διευκρινιστικών οδηγιών και καθαρών κωλυμάτων που θα επιτρέψουν στον Άρειο Πάγο κατά τον προληπτικό έλεγχο που διεξάγει να απορρίπτει κομματικούς συνδυασμούς όταν συνδέονται με συγκεκριμένους ποινικούς.
Σε αυτή την περίπτωση,
 θα αποτραπεί η συμμετοχή των Χρυσαυγιτών σε εκλογές και υπό άλλον πολιτικό μανδύα».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.