Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Το ναζιστικό αρχαίο ελληνικό ρητό «ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

25/10/2020

Γράφει ο Ευρύαλος

Βιώνουμε την πιο εμετική και βδελυρή περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Γεμάτη «φασιστικά» φαντάσματα, ιδεοληψίες, στοχοποιήσεις και στιγματισμούς. Όποιος αποτολμήσει και εκφράσει διαφορετική άποψη από την καθεστωτική, μίζερη ιδεολογική τυραννία της αριστεράς, πρέπει να οδηγηθεί στο πυρ το εξώτερον. Με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Τις προάλλες λοιπόν συνετάχθη άρθρο – λογύδριο διάχυτου ιδρυματισμού και έμπλεο νοητικής ανεπάρκειας, στο οποίο κατηγορείται αστυνομικός  που τόλμησε να φέρει στο κράνος του το αρχαιοελληνικό ρητό «Θνήσκε υπέρ Πατρίδος» (!) και δη σε αρχαιοελληνική γραμματοσειρά! Αμέσως οι ιδεοληπτικοί μύωπες, κηφήνες του πληκτρολογίου που εκτελούν δήθεν καθήκοντα δημοσιογραφίας και έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές κυνήγι ενός γενικού και αορίστου φασισμού, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον αστυνομικό μέλος της Χρυσής Αυγής, αφού και αυτή χρησιμοποιούσε το σχετικό ρητό στις εκδηλώσεις μνήμης που διεξήγαγε! Έφθασε δε στο σημείο να κάνει λόγο για «διείσδυση ναζιστικών στοιχείων στην ΕΛ.ΑΣ»! Και όλα αυτά επειδή ανεγράφετο το αρχαίο αυτό πατριωτικό ρητό στο κράνος ενός αστυνομικού! Ομιλούμε λοιπόν για μια κατάσταση παράνοιας, άκρως επικίνδυνη, όπου ο πολιτισμικός μαρξισμός, ο επιθετικός αυτός καρκίνος αρχίζει και τρώει τις σάρκες της κοινωνίας. Οποιοσδήποτε λοιπόν αναπαράγει αρχαίες ελληνικές ρήσεις, αμέσως χαρακτηρίζεται ως ναζιστής, φασίστας ή στην καλύτερη μέλος της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχει σημασία που το πανάρχαιο αυτό ρητό φέρεται να ανήκει στον Περίανδρο τον Κορίνθιο (7ος αιώνας π.Χ.), έναν εκ των Επτά σοφών της αρχαιότητας, δηλαδή 2.500 έτη προ ναζισμού, αλλά σημασία έχει ότι θεωρείται «ναζιστικό», «χρυσαυγίτικο» και ό,τι άλλο μπορεί να συλλάβει ένας κατεστραμμένος, ένεκα των ψυχώσεων και της επελάσεως του πολιτισμικού μαρξισμού, εγκέφαλος. Ένα άλλο μπουμπούκι της δημοσιογραφίας είπε το εξής: Απαγορεύεται η χρήση του συνθήματος αυτού διότι ο Περίανδρος από την Κόρινθο εκτός του ότι ήταν ένας από τους Επτά σοφούς, ήταν δε και τύραννος της Κορίνθου!

Ας δούμε συνοπτικώς τι θέση είχε η έννοια της πατρίδας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο:

Ο Οδυσσέας είπε στον βασιλιά των Φαιάκων, Αλκίνοο:

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο γλυκό από την Πατρίδα». (Οδύσσεια Ι.33-36.)

Γνωστή η προτροπή του Έκτορος:

«εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» (Ὅμηρος, Μ, 243)

Ο ελεγειακός ποιητής Θέογνις από τα Μέγαρα λέγει:

«οὐδὲν ἄρ‘ ἦν φίλτερον ἄλλο πάτρης» (Θεόγνις, Ἐλεγεῖαι, Ἅ 778)

Στο έργο Ἰέρων του Ξενοφώντα διαβάζουμε:

«νόμιζε δὲ τὴν μὲν πατρίδα οἶκον» (Ξενοφῶν, Ἰέρων, 11.14)

Ο Σωκράτης στο έργο Κρίτων:

«μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» (Πλάτων, Κρίτων, 51a – 51b)

Συμπέρασμα; Όλη η ελληνική αρχαιότητα λοιπόν είναι ναζιστική.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.