Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Μαύρη προπαγάνδα! Το Μαξίμου δίνει… γραμμή σε ΜΜΕ

30/10/2020

Τις κυβερνητικές εντολές δημοσίευσαν (κατά λάθος) ιστοσελίδες, φανερώνοντας τα σκοτεινά μυστικά της ενημέρωσης

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ώρα». Όλες οι παροιμίες είναι σωστές και στην περίπτωση της κυβέρνησης και του συστήματος που ελέγχει την ενημέρωση στην Ελλάδα βρήκε την εφαρμογή της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσλάβει όσους είναι κι όσους δηλώνουν δημοσιογράφοι σε όλα τα πόστα του Δημοσίου, είτε είναι η ΕΡΤ είτε τα γραφεία Τύπου των υπουργείων ή το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατοικοεδρεύει ικανός αριθμός δημοσιογράφων για να στελεχώσουν και τηλεοπτικό σταθμό.

Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό -και με το πρόσχημα του κορονοϊού- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «μπούκωσε τα αρεστά και πρόθυμα» ΜΜΕ με τα εκατομμύρια από τις δύο λίστες, που θα φέρουν για πάντα το όνομά του. Τις λίστες Πέτσα 1 και 2. Το Μαξίμου υπαγορεύει και οι υπόλοιποι μεταδίδουν, αυτό είναι το σύστημα ελέγχου της ενημέρωσης. Όποιες ειδήσεις βολεύουν την κυβέρνηση μοιράζονται έτοιμες στα «πετσωμένα ΜΜΕ» και αυτά τις μεταδίδουν.

Όποιες ειδήσεις δεν βοηθούν στην παραπληροφόρηση εξαφανίζονται. Οι κυβερνώντες όμως δεν μένουν μόνο στην υπαγόρευση των ειδήσεων στις φιλικές εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το Μέγαρο Μαξίμου μοιράζει και οδηγίες, πώς ακριβώς θα μεταδοθούν οι ειδήσεις και ποιοι πολιτικοί αντίπαλοι θα πρέπει να πληγούν.

Δεν είναι περιγραφή από τον Όργουελ. Είναι δυστυχώς η πιο μαύρη περίοδος της ενημέρωσης στην Ελλάδα και αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας χθες από την «γκάφα» δύο φιλοκυβερνητικών ιστοσελίδων, του protothema.gr και του Liberal.gr, οι οποίες δημοσίευσαν ατόφιες και χωρίς καμία περικοπή τις εντολές του Μαξίμου για τα ρεπορτάζ και τα μέτρα για την πανδημία…

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.