Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Louis-Ferdinand Céline: Ένα παράδοξο φριχτό!

"Ο Εβραίος, ο βασιλιάς Εβραίος, αυτός που εξουσιάζει τα πάντα, που του ανήκουν τα κράτη μας, είναι ένας ανατροφέας δαιμονικός. Ένα παράδοξο φριχτό! Είναι ακριβώς αυτός ο πιο ορκισμένος εχθρός της Φυλής μας! Είναι ακριβώς αυτός, ο βασιλιάς Εβραίος, ο πιο φανατικός μπασταρδευτής της φυλής μας! Και του ανήκουμε! Αυτός είναι ο πιο ένθερμος, ο πιο αποφασιστικός οργανωτής όλων των φριχτών, καταστροφικών επιμειξιών"

Louis-Ferdinand Céline, L'École des Cadavres

O Céline* γνώριζε αυτό που λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ακόμη και σήμερα. Ότι οι Εβραίοι ελέγχουν απόλυτα την εξουσία σχεδόν σε όλα τα κράτη της Δύσης. Ένα από τα μέτρα τους για την υποδούλωση των εθνών είναι το μπαστάρδεμα, ώστε η μάζα να καταλήξει πολυφυλετική και κατακερματισμένη, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς, ώστε να είναι.. πιο εύκολα χειραγωγήσιμη.

Μια γιγαντιαία οργανωμένη επιχείρηση λαμβάνει χώρα ώστε να μπασταρδευτούν οι λευκοί της Ευρώπης. Την βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Σήμερα το πρόβλημα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι ήταν την εποχή που έγραφε ο Céline. Η αδίστακτη εξουσία κατευθύνει τους λευκούς στο μπαστάρδεμα λες και είναι οικόσιτα ζώα, μέσω των ΜΜΕ, των "διανοούμενων" και του χρήματος. Οι λευκοί αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν, θα πρέπει να αντιληφθούν τα λόγια του Γάλλου λογοτέχνη και να δώσουν τον αγώνα για να αποφύγουν την φυλετική αλλοίωση.

ΠΗΓΗ: fyletika.blogspot.com

* Κορυφαίος πεζογράφος του 20ού αιώνα, ο Σελίν (κατά κόσμον, Λουί-Φερντινάν-Ωγκύστ Ντετούς) γεννιέται το 1894 στο Παρίσι. Το 1912 κατατάσσεται εθελοντικά στο πεζικό, όπου τον προλαβαίνει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Τον Σεπτέμβριο του 1914 τραυματίζεται, παρασημοφορείται και αποστρατεύεται. Εργάζεται στο Καμερούν και, επιστρέφοντας, σπουδάζει ιατρική στη Ρεν. Συμμετέχει για λογαριασμό της Κοινωνίας των Εθνών σε υγειονομικές αποστολές στην Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη, προτού εγκατασταθεί ως γιατρός στο Παρίσι.
Το 1932 εκδίδει το αριστουργηματικό "Ταξίδι στην άκρη της νύχτας", που προκαλεί σκάνδαλο και στέφεται με απαραμείωτη επιτυχία. Εννέα ακόμα μυθιστορήματα ("Θάνατος επί πιστώσει", "Μακελειό", "Από τον ένα πύργο ο άλλος", "Βορράς", κ.ά.) επισφραγίζουν την ιδιοφυή καινοτομία του. Η αντισημιτική και φιλοναζιστικη στάση του τον αναγκάζει να καταφύγει το 1944 στη Γερμανία και εν συνεχεία στην Κοπεγχάγη, όπου φυλακίζεται για ένα διάστημα και όπου παραμένει μια εξαετία, εν αναμονή της δίκης του στη Γαλλία επ' εσχάτη προδοσία. Το 1951 αμνηστεύεται και αποσύρεται στο παρισινό προάστιο Μεντόν, συνεχίζοντας να συγγράφει έως το θάνατο του, το 1961.

ΠΗΓΗ: biblionet.gr

Περισσότερα για τον Σελίν ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.