Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Το επικερδές επάγγελμα του “σωτήρα της Ελλάδος”

21/05/2024

Η πολιτική όταν ασκείται ειλικρινώς και επί τη βάσει συγκεκριμένων ιδεολογικών προταγμάτων, δεν γίνεται να μετατραπεί σε πεδίο φτηνής ψευδολογίας και ψηφοθηρικού εντυπωσιασμού. Είναι απόλυτα συμβατή με τα καθεστωτικά αφηγήματα η ύπαρξη διάφορων γραφικών τύπων που λένε πως θα “σώσουν την Ελλάδα”, αλλά δεν γνωρίζουν καν σε ποιους αυτή είναι σκλαβωμένη, ποιοι είναι οι εχθροί της και ποιες κινήσεις πραγματικά θα προσέφεραν ένα ουσιαστικό μονοπάτι ελευθερίας!

Δημοσιογραφίσκοι της πλάκας, πρώην πολιτευτές των κομμάτων εξουσίας, “εκδότες” με χαρτί τυπωμένο από τα Σκόπια, και προπαντός υβριστές της Χρυσής Αυγής, θέλουν άπαντες να “σώσουν την Ελλάδα” αποδεχόμενοι πλήρως το κοινωνικοοικονομικό status quo και τις συνθήκες εξάρτησης της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους. Η (στην ουσία) φιλελεύθερη ρητορική τους εστιάζει μονάχα σε μια επιφανειακή κριτική στην μετανάστευση, στην κατακεραύνωση των ακροτήτων του δικαιωματισμού και σε μια πεπαλαιωμένη αναμάσηση των τσιτάτων του Ρίγκαν ή της Θάτσερ ως ένα δήθεν μοντέρνο περιτύλιγμα.

Ο λόγος τους στερείται κάθε πραγματικού νοήματος και χαρακτηρίζεται από την τρομερή αοριστολογία και ασάφεια κάθε δημαγωγικής τους πρότασης. Χώρια το κομμάτι εκείνων των σφετεριστών που κλέβουν ιδέες εθνικιστικές και δεν μπορούν καν να τις υπερασπιστούν δημόσια, με αποτέλεσμα να γίνονται περίγελος σε τηλεοπτικά πάνελ ως αγράμματα φερέφωνα κάποιων δήθεν αφανών ηγετίσκων.

Και όμως, το μέλι του βουλευτικού μισθού (και του ευρωβουλευτικού ακόμα χειρότερα), αποτελεί την κινητήριο δύναμη όλων αυτών των “εθνοσωτήρων” (προς θεού όχι “κακών” Εθνικιστών – Χρυσαυγιτών), οι οποίοι ξανά και ξανά κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους τους, ασπαζόμενοι εν τέλει πλήρως τις φιλελεύθερες θεωρίες της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε μια σειρά φλέγοντα ζητήματα. Και εάν κάποτε για τον γραφικό Δελαπατρίδη υπήρχε μια δομή ψυχικής υγείας να νοσηλευτεί, τι άραγε πρέπει να συμβεί σήμερα για να βοηθηθούν αυτοί οι φαντασμένοι εθνοσωτήρες που θα… «σώσουν την Ελλάδα», θέλοντας να εφαρμόσουν τις ίδιες ακριβώς πολιτικές που ασκεί και η πολυλατρεμένη Νέα Δημοκρατία τους;

ΠΗΓΗ: xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.