Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού: Ιδού η φιλελεύθερη “Ευρώπη” των “δυτικών αξιών”

Σκηνικό “πορτοκαλί επαναστάσεων” φαίνεται πως ξαναστήνει το αδίστακτο βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών σε Γεωργία και ειδικότερα Σλοβακία, λίγους μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές, παίζοντας τα ρέστα του για περαιτέρω αποσταθεροποίηση των χωρών που ακόμα δεν ελέγχει απόλυτα, εν μέσω ενός ήδη λίαν έκρυθμου κλίματος παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών πέρασε ως επίσημος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το νέο “σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο”, το οποίο επιβάλλει δυσβάσταχτους όρους στα ευρωπαϊκά κράτη. Στην νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνεται η υποχρεωτική μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών σε επιπλέον χώρες ενδότερα της ηπείρου, έως και την καταβολή ακόμα 20 χιλιάδων ευρώ για κάθε έναν “αιτούντα άσυλο” που απορρίπτει η κάθε χώρα, εν είδει “υποχρεωτικής αλληλεγγύης” αλλά και “τιμωρίας” όσων κρατών διαφωνούν με το εν λόγω νομοθέτημα.

Όλως “τυχαίως”, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δέχτηκε την επόμενη μέρα δολοφονική επίθεση, από “λογοτέχνη” που τον πυροβόλησε, παραδεχόμενος τα πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή του την ενέργεια! Εκτός από την αντίθεση του στο (ακόμα ένα) πρόσφατο νομοσχέδιο αντικατάστασης πληθυσμού, το θύμα είχε εκφράσει ρητά την θέση του για μια ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, με οφέλη τόσο για την συνοχή και τις οικονομίες της Ευρώπης, όσο και για την αποκατάσταση των σχέσεων αυτής με την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν χειρότερα σημάδια πόλωσης και ωμού εκβιασμού των Εθνών από αυτές τις “συμπτωματικές” συγκυρίες, οι οποίες θίγουν απόλυτα συγκεκριμένα συμφέροντα διαφόρων παραγόντων της παγκοσμιοποίησης. Ακόμα και η στοιχειώδης απόπειρα διαφύλαξης της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους και η αντίδραση του στην μετατροπή του σε προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο των γερακιών του State Department μπορεί να κοστίσει και την ζωή ακόμα και πρωθυπουργών ή άλλων θεσμικών προσώπων.

ΠΗΓΗ: xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.