Χριστιανοί μαθητές ασπάζονται το Ισλάμ για να μη νιώθουν παρείσακτοι στα ίδια τους τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς το μείγμα αλλάζει ραγδαία
Ένας θρησκευτικός πόλεμος μαίνεται σε ορισμένα σχολεία στη Γερμανία. Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί μαθητές αλλαξοπιστούν για να μη νιώθουν παρείσακτοι στα ίδια τους τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς ο αριθμός των μουσουλμάνων μαθητών που φοιτούν στα γερμανικά σχολεία αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι χριστιανοί μαθητές αποτελούν συχνά μειοψηφία, ιδίως στις μεγάλες πόλεις.
Λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής ροής τα τελευταία οκτώ χρόνια, πολλοί μαθητές είναι από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή το Ιράν και προέρχονται από οικογένειες που έχουν πολύ διαφορετικά ηθικά και θρησκευτικά πρότυπα από τις γερμανικές οικογένειες. Ζουν αυστηρά, σύμφωνα με το Κοράνι και το Ισλάμ, κι έχουν ως προτεραιότητα την τιμή της οικογένειας.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της Κάτω Σαξονίας (KFN), η πλειοψηφία των μουσουλμάνων μαθητών (67,8%) δηλώνει πως «οι κανόνες του Κορανίου είναι πιο σημαντικοί από τους νόμους της Γερμανίας». Σχεδόν οι μισοί (45,8%) πιστεύουν ότι είναι ισλαμιστές και πως η θεοκρατία είναι η καλύτερη μορφή διακυβέρνησης. Η έρευνα δεν είναι αντιπροσωπευτική, αλλά εμπειρογνώμονες και πολιτικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους.
Πρόσφατα αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας, μιλώντας στον γερμανικό Τύπο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στα γερμανικά σχολεία «κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπως είναι το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντούισμπουργκ και το Έσσεν, όπου το ποσοστό των μουσουλμάνων μαθητών ξεπερνά κατά πολύ το 80%». Μάλιστα, ορισμένοι γονείς στις πόλεις αυτές απευθύνονται σε συμβουλευτικά κέντρα, επειδή τα παιδιά τους θέλουν να αλλάξουν θρησκεία για να μη βιώνουν την απόρριψη.
Ενα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο είναι τα «κανάλια μίσους» που έχουν δημιουργήσει μουσουλμάνοι μαθητές στο TikTok, όπου υποστηρίζουν πως είναι ξεχωριστοί. «Προβάλλουν γνωστούς ισλαμιστές που προτρέπουν τους μαθητές να αντιταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής κι ότι το χαλιφάτο είναι η σωστή μορφή διακυβέρνησης», σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κρατικής ασφάλειας της Γερμανίας.
Οι καθηγητές στα σχολεία, παρόλο που δηλώνουν σοκαρισμένοι, κάνουν τα στραβά μάτια. Οι προσπάθειες παρέμβασής τους στο φαινόμενο του προσηλυτισμού αποτυγχάνουν, ενώ τους εκθέτουν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημόσιας προστασίας, «οι μουσουλμάνοι μαθητές εμφανίζονται γενικά πιο απειλητικοί και μερικές φορές πιο βίαιοι».
Στη Γερμανία ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που κατηγορούνται για βίαια αδικήματα έχει αυξηθεί κατά πολύ: 12.377 παιδιά και 30.244 έφηβοι κατηγορήθηκαν για μία ή περισσότερες πράξεις βίας το 2023, αύξηση της τάξης του 17% και του 14% σε σχέση με το 2022. Κοινωνιολόγοι και εγκληματολόγοι επισημαίνουν τον δυσανάλογο αριθμό αλλοδαπών παιδιών και νεαρών μεταξύ των κατηγορουμένων και τον αποδίδουν στην ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνική κατάσταση που βιώνουν στη Γερμανία αλλά και εντός των οικογενειών τους.
ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.