Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Πρωτοφανής παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Καταδικάζει το ψήφισμα-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου

15/02/2024

 

Πρωτόγνωρο να απαντά η ελληνική δικαιοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζοντας τον Μητσοτάκη!

Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής παρέμβαση του Αρείου Πάγου να καταδικάζει το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπάτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι ο η ελληνική δικαιοσύνη παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα και απαντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσε από μόνο του να δικαιώσει το καταδικαστικό ψήφισμα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στη χώρα μας.

Δυστυχώς, ο Άρειος Πάγος και οι ανώτατοι δικαστές δεν έδειξαν την ίδια θέρμη όταν η Ελλάδα καταστρεφόταν με το μνημόνιο, με το ολέθριο PSI, με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με πρόσχημα αμυντικές συμφωνίες κλπ.

Αντίθετα, έδειξαν σθένος μόνο στην περίπτωση υπεράσπισης τον «κορακιών», που δεν διαθέτουν καν ελληνικό ΑΦΜ, αλλά παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων! Και εκεί συνεδρίασαν με ιλιγγιώδης ρυθμούς και «απεφάνθησαν» υπέρ των Funds και των τοκογλύφων…

Με πλειοψηφία 49 και 13 κατά, η ολομέλεια αποφάσισε, ότι τα αναφερόμενα στο Ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αντίθετα, η μειοψηφία είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η τελευταία, τοποθετήθηκε σε κάθε αιτίαση του Ψηφίσματος, αντικρούοντας τα σημεία του που αφορούν σε σειρά υποθέσεων, όπως οι έρευνες για τα Τέμπη, οι έρευνες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, υποθέσεις διαφθοράς, χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης («λίστα Πέτσα»), η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και το ναυάγιο της Πύλου.

Σε όλες τις υποθέσεις που αναφέρονται στο επίμαχο Ψήφισμα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι τα αναφερόμενα είναι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αμεροληψία και χωρίς κάποια ανάθεση των ερευνών σε εθνική ή κοινοτική αρχή με αποτέλεσμα να αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης...

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο: Ο Άρειος Πάγος στην υπηρεσία του Μητσοτάκη;

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.