Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Βερολίνο, Τόκυο, Γάζα και η κυνική δήλωση ενός αμερικανού γερουσιαστή

Ο Νόαμ Τσόμσκι, Εβραίος ως γνωστόν στην καταγωγή, αλλά αντικειμενικός και έντιμος πνευματικός άνδρας, ο οποίος με θάρρος εκφράζει την άποψή του, ακόμη και εάν αυτή δεν είναι αρεστή στους συμπατριώτες του, έχει δηλώσει ότι μετά την δίκη της Νυρεμβέργης θα έπρεπε όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι να κρεμαστούν! Ένας ακόμη μπαίνει στην σειρά για τους βομβαρδισμούς της Γάζας, οι οποίοι αποτελούν ένα έγκλημα πολέμου που γίνεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ στο νότιο κομμάτι της Γάζας επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, τη στιγμή που εκτυλίσσεται μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία, με νεκρά παιδιά. Σοκαριστικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στα νοσοκομεία της Γάζας. Από την έναρξη του πολέμου, έχουν λάβει χώρα συγκλονιστικά σκηνικά. Και ο εφιάλτης δεν σταματά εδώ.

Η Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα “υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμούς χωρίς αναισθησία και άλλοι έχασαν τραγικά τη ζωή τους μετά τον ακρωτηριασμό”. “Το 80% των περιπτώσεων σε παιδιά κάτω των 5 ετών καταλήγουν σε σοβαρά εγκαύματα, που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμούς άκρων. Τα αυξανόμενα ποσοστά αναπηρίας συνδέονται με τους τύπους όπλων, τις προκλήσεις στη μεταφορά στα νοσοκομεία και τις ελλείψεις ζωτικών φαρμάκων και προμηθειών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Γερουσιαστής Lindsey Graham μας έχει συνηθίσει στις προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες όμως περιέχουν αλήθειες. 

Σε πρόσφατη δήλωσή του όταν ρωτήθηκε για τις τεράστιες απώλειες Παλαιστινίων αμάχων κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης συνέντευξης στο softball στο CNN, είπε:

«Ανησυχούσε άραγε ο αμερικανικός λαός για το πόσοι άνθρωποι πέθαναν όταν καταστρέψαμε το Τόκιο και το Βερολίνο;»

Κυνική ομολογία, αλλά αληθινή! Φυσικά και δεν ανησυχούσαν ούτε οι Τζώννυδες, ούτε κανένας άλλος για τα εκατομμύρια των νεκρών από τους μαζικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές και την δολοφονία εκατομμυρίων αμάχων σε Ιαπωνία και Γερμανία! Μία ομολογία ότι εγκλήματα πολέμου έκαναν και οι “καλοί”, μόνο που αυτοί ποτέ δεν δικάστηκαν…

ΠΗΓΗ: xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.