Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Τα χιλιόμετρα της Δόμνας

14/12/2023

Κι αν είναι μακριά τα σχολεία σας, βρε φτωχάντζες, ας προσέχατε να πάτε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο όπως πήγε η υπουργός

Παναγιώτης Λιάκος

Η σνομπ εκπρόσωπος των εκατομμυριούχων που αποφασίζει για τη Δημόσια Εκπαίδευση των μεσο-μικρο-αστών και των πενομένων αποφάσισε να κλείσει σχολεία. Στο ερώτημα που της υπεβλήθη για τα χιλιόμετρα που θα υποχρεωθούν να περπατούν οι μαθητές μέχρι να φτάσουν στα νέα τους σχολεία απάντησε με τα εξής: «Λέτε ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε κι εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον».

Κι αφού δεν τα καταφέρνει να περπατά η ίδια οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα γιατί δεν εγκαταλείπει την υπουργική λιμουζίνα και ν’ αρχίσει το βάδην; Κι αν καθυστερήσει να εκτελέσει τα υπουργικά καθήκοντά της, μην ανησυχεί. Ίσως οι μαθητές να τα πάνε καλύτερα δίχως υπουργό Παιδείας διότι, έχοντας πάνω από το κεφάλι τους αρίστους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάτωσαν πανηγυρικά στον διαγωνισμό PISA.

Πάντως, είναι τουλάχιστον χλεύη προς τους πολίτες που πληρώνουν από το υστέρημά τους τον μισθό της κυρίας Μιχαηλίδου να τους λέει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν τα παιδιά τους αρχίσουν να γράφουν αβέρτα χιλιόμετρα, ζαλωμένα με τις τσάντες που ζυγίζουν κάνα πεντόκιλο η μία. Δεν τρέχει και τίποτα αν τα παιδιά υποχρεωθούν να περπατούν σε γειτονιές που έχει αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο έλεος των εγκληματιών και των αγελών με τα αφιονισμένα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά που σκοτώνουν επειδή… φοβούνται τους ήχους των αλυσοπρίονων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, άλλωστε, ουδέποτε αντιμετώπισε τέτοιου είδους προβλήματα, βρε μπιθουλαίοι, διότι είχαν την πρόνοια (και τα φράγκα) οι δικοί της να τη γράψουν στο Αμερικάνικο Κολλέγιο.

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.