Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

“Πατριώτες” θέλετε και εσείς στην Ελλάδα έναν “ακροδεξιό” σαν τον Βίλντερς…;

07/12/2023

«Εάν η φλόγα του Ισραήλ σβήσει, όλοι θα βυθιστούμε στο σκοτάδι. Εάν το Ισραήλ πέσει, θα πέσει και η Δύση»
Γκέερτ Βίλντερς

Πανηγυρίζουν για την νίκη Βιλντερσ στην Ολλανδία οι ενταύθα “εθνικοπατριώτες”, που κατηγορούσαν στο παρελθόν και κατηγορούν ακόμη και σήμερα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κυρίως τον… ακραίο Μιχαλολιάκο, ότι δεν ακολούθησε την πολιτική άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων υποτίθεται ακροδεξιών. Πανηγυρίζουν και τους συγχαίρουν και βεβαίως οι πολλοί και αθώοι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές δεν ξέρουν τι είναι όλοι αυτοί οι δήθεν “ακροδεξιοί”. 

Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία από τον βίο και την πολιτεία του Βίλντερς:

Το 2009 όμως η ανθρωπολόγος Lizzy van Leeuwen αποκάλυψε τις Εβραϊκές ρίζες του Βίλντερς σε άρθρο στην εφημερίδα «De Groene Amsterdammer». Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν, η γιαγιά του Γκέρντ, Johanna Meijer αναφέρεται πως καταγόταν από εύπορη Εβραϊκή οικογένεια κάτι το οποίο κάνει και τη μητέρα του Βίλντερς Εβραία άρα και αυτόν Εβραίο σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο. Ο Γκέρντ απ΄ όταν ήταν νέος είχε ισχυρούς δεσμούς με το Εβραϊκό κράτος και είχε επισκεφθεί το Ισραήλ τουλάχιστον 40 φορές. Σαν νέος είχε πάει να εργαστεί στο Κιμπούτς. Ακόμη, ο Γκέρντ είναι παντρεμένος με εβραία, την Krisztina Marfai.

Τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την εκταμίευση μίας δόσης από το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα ο Γκέερτ Βίλντερς γράφει στο twitter: «Νέα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Οι Ολλανδοί λαμβάνουν τον αυξημένο λογαριασμό, οι Έλληνες την απόλαυση. Ο ελληνικός ήλιος έχει χτυπήσει τον Ρούτε»

Ο Βίλντερς γενικά θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο. Έχει ως πολιτικό πρότυπο την πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ θεωρεί ότι το Ολλανδικό πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ώστε να «μη δέχεται αυτούς που δεν το δέχονται». Υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ. Το ακροδεξιό PVV, όπως και τα άλλα κόμματα της χώρας, υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, περιγράφοντάς το ως σημαντική αρχή της ολλανδικής κοινωνίας.

Υ.Γ.: Λυπούμεθα πάρα πολύ που δεν μπορέσαμε να μιμηθούμε τον Βίλντερς.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΗΓΗ: xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.