Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΘΟΥΛΟΥ)

 

Τα διηγήματα αυτής της ανθολογίας κάλλιστα μπορούν να συγκριθούν με του Λάβκραφτ καθαυτά - εξάλλου οι συγγραφείς τους είναι ήδη καταξιωμένοι στο χώρο τους. Το διήγημα του τίτλου, μάλιστα, είτε το είχε επιμεληθεί είτε ακόμα και ξαναγράψει ο ίδιος ο Χ. Φ. Λάβκραφτ!
Εκείνο που οφείλει να συνυπολογίσει ο αναγνώστης, πάντως, πέρα από τη λογοτεχνική τους διάσταση, είναι το υπόβαθρο όλων αυτών των ιστοριών, η αλήθεια πίσω από το μύθο, και να παρακινηθεί να ερευνήσει στην άφθονη σχετική βιβλιογραφία τα εθνολογικά, ιστορικά, και αποκρυφιστικά δεδομένα που έκαναν τις ιστορίες αυτές κυρίαρχες του είδους τους, και επηρέασαν τόσα εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.
Όμως, ακόμα και αν δεν πειστεί από τα όσα "ακατονόμαστα" και "ανίερα", όπως συχνά αναφέρονται στις ιστορίες αυτές, το μόνο βέβαιο είναι ότι, όπως γράφει και η Χέηζελ Χελντ στο διήγημα που έδωσε τον τίτλο της ανθολογίας, το διάβασμά τους και μόνο θα αποτελέσει μια εμπειρία μοναδική για τον αναγνώστη αφού θα "έκανε την κάθε του τρίχα -ακόμη και τις ψιλούλες στις ράχες των χεριών του- να σηκωθούν με έναν αόριστο τρόμο πέραν πάσης περιγραφής." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΗΛΕΜ
Χένρυ Κάττνερ
ΟΙ ΑΒΥΣΣΑΙΟΙ
Τζέημς Ουέηντ
ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μπράιαν Λάμλυ
Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Χέηζελ Χελντ

ISBN13

9786185761004

Εκδότης

LOCUS-7

Χρονολογία Έκδοσης

Ιανουάριος 2023

Αριθμός σελίδων

200

Πρόλογος

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΒΒΑΝΗ

Μετάφραση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.