Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ!

02/03/2023

Λίγα λόγια για την τραγωδία των Τεμπών…

1ον) Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότερες μετακινήσεις ανθρώπων και οι μεταφορές εμπορευμάτων γίνονται με τραίνα. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι «νοικοκυραίοι» των ΚΤΕΛ έχουν το μονοπώλιο στις μετακινήσεις των ανθρώπων και οι «νοικοκυραίοι» ιδιοκτήτες των φορτηγών το μονοπώλιο στη μεταφορά των εμπορευμάτων, επιβάλλοντας εδώ και πολλά χρόνια –μέσω των κυβερνήσεων- τον μη εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών, την μη δημιουργία νέων γραμμών, την κατάργηση των δρομολογίων στις επαρχίες και την απαξίωση στις γραμμές που λειτουργούν ακόμα.

2ον) Τραγική ειρωνεία: σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου –και ματαιώθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος- χθες ο Μητσοτάκης θα πραγματοποιούσε επίσκεψη (επικοινωνιακή προεκλογική φιέστα!) στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος! Ωστόσο, τέτοιο κέντρο ΔΕΝ υπάρχει και αν υπήρχε δεν θα συνέβαινε το «ατύχημα»!

3ον) Πριν από μόλις δύο βδομάδες, η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη τήρηση κανόνων για τους σιδηροδρόμους, επειδή «δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της Οδηγίας για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο (2012/34/ΕΕ)». Στην παραπομπή, η Κομισιόν κάνει λόγο για υποβάθμιση των σιδηροδρόμων με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού παρά τα εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιχορηγήσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η κατάσταση στους σιδηροδρόμους παρέμενε ίδια μέχρι και σήμερα. Προφανώς, ως συνήθως, οι κοινοτικές επιχορηγήσεις που προορίζονταν για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων… χάνονταν στο δρόμο και κατέληγαν σε λογαριασμούς και offshore εταιρείες πονηρών πολιτευτών!

4ον) Εκτός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τεράστιες ευθύνες για την αθλιότητα των σιδηροδρόμων έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και η εμφάνιση των αρχηγών τους στον τόπο του εγκλήματος συνιστά υποκρισία και τυμβωρυχία!   

5ον) Και τέλος, για να είμαστε δίκαιοι και να μη χαϊδεύουμε αυτιά, το 97% των Ελλήνων και των Ελληνίδων που στις τελευταίες εκλογές ψήφισε τα κόμματα του κατεστημένου, που είναι υπεύθυνα για τη διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας, δεν είναι θύματά τους. Αλλά, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στα εγκλήματά τους!

Α.Β.

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.