Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Σοκ από δημοσκόπηση της Public Issue για διαφθορά σε δικαστές: To 75% πιστεύει ότι είναι «πάρα πολύ» ή «αρκετά» διεφθαρμένοι!

 

Καθολική απαξίωση όλων των θεσμών δείχνει η έρευνα της Public Issue, με την άποψη των ερωτηθέντων για τους δικαστές να σοκάρει

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Έρευνα Public Issue: Δεν υπάρχει ισχυρότερο κριτήριο για την δημοκρατική ομαλότητα μιας χώρας, από την ίδια την κρίση του λαού της. Και όταν αυτός ο λαός δείχνει πως έχει χάσει σχεδόν κάθε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τις διακριτές εξουσίες, τότε σημαίνει πως όχι απλά νοσεί η δημοκρατία σε αυτό το κράτος, άλλα μας έχει εγκαταλείψει η ουσία της και έχει απομείνει μόνο η «βιτρίνα» της.

Κόλαφο αποτελεί το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη από την Public Issue στο πλαίσιο του μηνιαίου Πολιτικού Βαρόμετρου για τον Φεβρουάριο 2023 και κατέγραψε τις εκτιμήσεις των πολιτών σχετικά με την διαφθορά που υπάρχει σε δέκα επαγγελματικούς χώρους: τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους, τους συνδικαλιστές, τους δημοσιογράφους, τους γιατρούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους επιχειρηματίες και τους κληρικούς.

Όπως εντοπίζει η Public Issue: «Σε σύγκριση με το 2005, επιδείνωση της εικόνας διαφθοράς εμφανίζουν όλες ανεξαιρέτως οι κατηγορίες. Ωστόσο, μεγαλύτερη αύξηση στο μέγεθος της κοινωνικά προσλαμβανόμενης διαφθοράς καταγράφουν οι συνδικαλιστές, οι αστυνομικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστές».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.