Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Το μοίρασμα των Βαλκανίων πάνω σε μια… χαρτοπετσέτα και το θράσος των πολιτικών απογόνων του Στάλιν!

27/02/2022

Ως γνωστόν, η κουκουεδία πραγματοποίησε την Παρασκευή «αντιπολεμική» συγκέντρωση έξω από τη ρωσσική πρεσβεία. 

Μεταξύ των συνθημάτων που φώναξαν οι κουκουέδες ήταν και το εξής: «ΗΠΑ και Ρωσσία τη γη ξαναμοιράζουν, με το αίμα των λαών τα σύνορα χαράζουν».

Είναι θρασύτατοι οι πολιτικοί απόγονοι του «πατερούλη» Στάλιν, που μοίραζε τον κόσμο πάνω σε… χαρτοπετσέτες! Αλλά, ας θυμηθούμε την ιστορία…

Η μεταπολεμική τύχη των Βαλκανίων (άρα και της Ελλάδος), κρίθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1944, στην Μόσχα, με την διαβόητη «συμφωνία των ποσοστών», μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν, που επικυρώθηκε στην μεταγενέστερη συμφωνία της Γιάλτας.

Τα «ποσοστά» της επιρροής Δυτικών και Σοβιετικών επί των κρατών, σημειώθηκαν πάνω σε μια… χαρτοπετσέτα (!!!) που βρήκε πρόχειρη στο τραπέζι ο Τσώρτσιλ, τα επικύρωσε με μια μολυβιά ο Στάλιν και αργότερα την φωτοτυπία της «ιστορικής» αυτής χαρτοπετσέτας την συμπεριέλαβε ο Τσώρτσιλ στα Απομνημονεύματά του!
Προηγουμένως, είχε προτείνει στον Στάλιν την καταστροφή της χαρτοπετσέτας, διότι όπως του είπε: «Δεν θα έκριναν κάπως κυνικό εκ μέρους μας να ρυθμίζουμε αυτά τα προβλήματα, από τα οποία εξαρτάται η τύχη εκατομμυρίων υπάρξεων, κατά τρόπον τόσο υπεροπτικό; Ας κάψουμε αυτό το χαρτί». Ωστόσο, ο Στάλιν του είπε: «Όχι, φυλάξτε το»! 

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.