Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Kαι το… τιμημένο Κουκουέ στη γραμμή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

23/02/2022

Μπορεί επιφανειακά το… τιμημένο Κουκουέ να φαίνεται αντιαμερικανικό, αντινατοϊκό και αντι-Ε.Ε. κόμμα, αλλά κατά βάθος μόνο τέτοιο δεν είναι! Κι αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις που εκφράζει σχεδόν σε όλα τα διεθνή ζητήματα.

Κραυγαλέο παράδειγμα η θέση του… τιμημένου για το ουκρανικό ζήτημα, που… όλως τυχαίως είναι ίδια με των υπολοίπων κομμάτων της αμερικανοκρατίας.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς από τον πρόεδρο Πούτιν, το… τιμημένο χαρακτηρίζει το διάγγελμά του «ρεσιτάλ αντικομμουνισμού» και τον ψέγει για «επίθεση στους μπολσεβίκους, τον Λένιν και την Σοβιετική Ένωση», επειδή ο Πούτιν είπε την ιστορική αλήθεια, πως ο Λένιν ήταν εκείνος που έδωσε αυθαιρέτως την ρωσσική περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία.

Κατά τα άλλα, το… τιμημένο αναπολεί την παλιά «καλή» ΕΣΣΔ και κατηγορεί την Ρωσσία για… ιμπεριαλισμό:  

«Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, στην περιοχή του Ντονμπάς, αποτελεί ένα ακόμη βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία… Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις αποτελούν συνέπεια της τραγικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.Η “αναγνώριση” από τη Ρωσία των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν λύνει τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά αναπαράγει τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, που οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην ταξική εκμετάλλευση…».

Ωραία ανακοίνωση. Η… χαρά της αμερικανικής πρεσβείας! Είναι τυχαίο; Εμείς δε νομίζουμε!

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.