Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η μητέρα ενός από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είναι ένας από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του φοιτητή Άλκη Καμπανού.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο 25χρονος σε πολύ μικρή ηλικία είχε προβλήματα με ναρκωτικά και πριν αρκετά χρόνια είχε εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα ενώ λίγο αργότερα πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν ως διανομέας.

Στην συμπρωτεύουσα έμπλεξε με συμμορίες χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Αθηναίος» και θεωρείτο ως «άτυπος αρχηγός» της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών που ήταν οργανωμένοι στη «Θύρα 4».

Ο Βελαλόπουλος υπερηφανευόταν συχνά για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων ενώ ήταν ενεργός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Tο προφίλ του 25χρονου στο facebook, βρίθει από φωτογραφίες οπαδών-χούλιγκαν του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς και μηνύματα μίσους όπως «Σε ποθώ όπως η μολότοφ τον μπάτσο» που έγραψε σε μια από τις αναρτήσεις του.

Η μητέρα του Α. Βελαλόπουλου, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, γνωστή στην Τήνο, καθώς ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού, υπήρξε αναπληρώτρια συντονίστρια στη νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου.

Στην παρακάτω φωτογραφία (Τήνος, Δευτέρα 19 Μαρτίου του 2018) βλέπουμε την Γαβριελάτου να υποδέχεται περιχαρής τον Αλέξη Τσίπρα στο νησί.

Στην επόμενη φωτογραφία την βλέπουμε μαζί με τον πολλά βαρύ σύντροφο Παύλο Πολάκη και άλλους συριζαίους συνδαιτυμόνες. 

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μεγάλη φαντασία για να αναλογιστεί τι θα συνέβαινε αν κάποιος από τους γονείς ενός δολοφόνου χούλιγκαν ανήκε στη Χρυσή Αυγή ή σε μια άλλη εθνικιστική οργάνωση. Είναι βέβαιο ότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε για πολλές μέρες πρώτη είδηση στα βοθροκάναλα της διαπλοκής.

Τόσο ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος όσο και τα κανάλια αποσιωπούν προκλητικά τις διασυνδέσεις κάποιων από τους χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή με κύκλους της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αντιθέτως, με ψευδή δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι οι συνεργοί της δολοφονίας του Άλκη είναι ακροδεξιοί και κάνουν λόγο για νεοναζιστική «φράξια» οπαδών – χούλιγκαν που δεν ελέγχεται από τη Θύρα 4, η οποία σε ανακοινώσεις της καταδικάζει τον ρατσισμό, υποστηρίζει τους μετανάστες κτλ. (βλ. το εμετικό άρθρο, που αναπαράγει τέτοιου είδους μυθεύματα, με τίτλο: Συμμορίες «οπαδών» και ακροδεξιών ρίχνουν τη σκιά τους στη Θεσσαλονίκη”, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του Βήματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.