Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Μητσοτάκης και Τσίπρας δίνουν εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά τους: – Εγώ είμαι πιο φιλοαμερικανός κι αντιρώσσος – Όχι, εγώ είμαι!

26/02/2022

Εξετάσεις στα μεγάλα υπερατλαντικά αφεντικά τους, με αφορμή την ρωσσο-ουκρανική κρίση, δίνουν οι γραικύλοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, δια των εκπροσώπων τους! Για το ποιος είναι πιο φιλοαμερικάνος (εννοώντας, τσιράκι των Αμερικανών…) και πιο αντιρώσσος…

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, Οικονόμου, που κατηγόρησε τον Τσίπρα πως δεν παίρνει καθαρή θέση υπέρ των κυρώσεων των Αμερικανών και των δυτικών ανδρεικέλων τους εις βάρος της Ρωσσίας: «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας υποτάσσει το εθνικό στο κομματικό. Αντιλαμβάνεται μυωπικά μια παγκόσμιων διαστάσεων κρίση για να εξαντλήσει το μένος του εναντίον του πρωθυπουργού και με τον τρόπο αυτό φτάνει να βρίσκεται σε γεωπολιτική σύγχυση. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το τελευταίο που χρειάζεται είναι η κομματική αντιπαράθεση. Ωστόσο δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι η σιωπή του όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων προς τη Ρωσία είναι αφελέστατη και επικίνδυνη, αν δεν είναι ύποπτη. Δίκαιο χωρίς κυρώσεις δεν υπάρχει».

Άμεση και… αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Τσίπρα, δια του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόπουλου, που διέψευσε το παραμύθι ότι ο Τσίπρας δεν είναι υπέρ των κυρώσεων και θύμισε τις απελάσεις Ρώσσων διπλωματών επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Μητσοτάκης παρίστανε τον… «Μακεδονομάχο»:

«Όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσιζε την απέλαση Ρώσων διπλωματών για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας αναφορικά με τη κινητοποίηση αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης ασκούσε κριτική και συμμετείχε στα συλλαλητήρια. Σήμερα έχει το θράσος μέσω του εκπροσώπου του να εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δήθεν δεν μιλάει για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. 

Τον ενημερώνουμε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι πάντα στάση αρχών και του συνιστούμε να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα που μιλάνε εδώ και μέρες για “εξάντληση κάθε διπλωματικού μέσου” από την ΕΕ, άρα και κυρώσεις».

Εντάξει «παιδιά», μη… σπρώχνεστε! Το ξέρουν τ’ αφεντικά πως και οι δυο είσαστε τσιράκια τους, πρόθυμα να θυσιάσουν τα εθνικά συμφέροντα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού!

Την ίδια ώρα που οι Μητσοτάκης και Τσίπρας τσακώνονται για το ποιος είναι το μεγαλύτερο τσιράκι των Αμερικανών, ο ευφυέστατος Ερντογάν Πασάς ΔΕΝ κλείνει τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσσικά πλοία και ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία για την εκδίωξη της Ρωσσίας από το Συμβούλιο της Ρωσσίας…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.