Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Κομμουνιστές και ακροαριστεροί νοσοκομειακοί γιατροί καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας!

Την ώρα που η πανδημία θερίζει στην κυριολεξία και οι κλίνες στις ΜΕΘ έχουν σχεδόν όλες καταληφθεί από διασωληνωμένους ασθενείς με COVID-19, κομμουνιστές και ακροαριστεροί νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για τους γνωστούς νοσοκομειακούς γιατρούς, που βλέπουμε τακτικά στα τηλεοπτικά κανάλια: Δάφνη Κατσίμπα, ακτινολόγο, Πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Ηλία Σιώρα, καρδιολόγο,  Πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών Ευαγγελισμού και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ και Πάνο Παπανικολάου, νευροχειρουργό, Πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών Κρατικού Νικαίας που πρόσκειται  στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, ενός σωματείου ελεγχόμενου από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δήλωσε πριν λίγες μέρες στο thestival: «Ναι θα δώσουμε το παρών στην πορεία και καλούμε και τα μέλη μας να το πράξουν. Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε. Από εκεί και πέρα κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο για τα μέτρα προστασίας που θα πάρουν τα μέλη του στην συγκέντρωση».

Η ίδια η Κατσίμπα, πριν λίγους μήνες, έκανε συστάσεις προς τους πιστούς που εκκλησιάζονται, τονίζοντας πως «το να ρισκάρει κάποιος τη ζωή του για τη θρησκεία είναι καταδικαστέο γιατί δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του αλλά και στους άλλους και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη όλοι μας».

Για την κομμουνίστρια γιατρό το να ρισκάρει κάποιος τη ζωή του και την ζωή των άλλων για τη θρησκεία είναι εγκληματικό, αλλά το να συμμετέχει σε πορείες και συνάξεις της Αριστεράς είναι θεμιτό, λες και ο ιός είναι επιλεκτικός και δεν προσβάλει τους αναρχομπολσεβίκους.

Οι δηλώσεις των κομμουνιστών γιατρών προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο (και όχι μόνο).

Γιατρός που εργάζεται σε κλινική Covid-19 του ΑΧΕΠΑ κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της ΕΝΙΘ. Αφού πρώτα ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου δεν επιτρέπει στο προσωπικό να μιλά στα ΜΜΕ, ο γιατρός δήλωσε τα εξής:

 «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλά άσχετοι αλλά είναι επικίνδυνοι. Δεν ξέρω αν έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Εμείς κοντεύουμε να αφήσουμε τα κόκαλά μας στο καθήκον και αυτοί καλούν σε πορείες; Δεν ξέρω ποιος τους ψήφισε για να είναι σε αυτή τη θέση. Εμένα που είμαι νοσοκομειακός γιατρός δεν με εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση. Μην ασχολείστε με τον καθένα που έχει μια σφραγίδα και δηλώνει ότι εκπροσωπεί κόσμο. Τι κάνει η δικαιοσύνη; Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους μαζέψει; Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης είμαστε στις επάλξεις και ζητούμε από τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και να μένει στο σπίτι μέχρι να νικήσουμε αυτό που μας βρήκε. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε τον κόσμο να συνωστίζεται σε πορείες και συγκεντρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.