Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Το Δέντρο της Black Kate: O Θρύλος του Δέντρου της Μάγισσας

Το ξεχωριστό Witch Tree (Δέντρο της Μάγισσας) στην περιοχή Bladel, North Brabant της Ολλανδίας ξεχωρίζει για το ιδιόμορφο του σχήμα αλλά κυρίως για τα κλαδιά και τις ρίζες του που ξεπροβάλλουν εκτός του εδάφους, τρομακτικά και αλλόκοτα. Πρόκειται για ένα είδος αιωνόβιας οξιάς (fagus sylvatica), 130 ετών, η οποία έχει συνδεθεί με τη διαβόητη και σατανική μάγισσα της περιοχής, την Black Kate.
Η ιστορίας της μάγισσας Black Kate ξεκινά το 1596 στις Κάτω Χώρες, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή North Brabant, όπου ζούσε με τον άντρα της, τον Bruno. Το ζεύγος ληστών αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής, και το λημέρι τους, το Hellenend (Hell’s End), θεωρούταν ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της περιοχής. Η Black Kate, εξωτερικά, έμοιαζε αρκετά στην τυπική φιγούρα της μάγισσας του Μεσαίωνα, με μακριά μαύρα μαλλιά και γαμψή μύτη. Ο δυναμικός της χαρακτήρας και η οξύνοιά της την ανέδειξαν γρήγορα σε ηγέτιδα της συμμορίας ληστών.
Η συμμορία τρομοκρατούσε την περιοχή, με τους ληστές να αναζητούν χρήματα και θησαυρούς στις κοντινές φάρμες, ενώ η Black Kate στην επιδρομή στη φάρμα της οικογένειας Ten Vorsel απήγαγε το νεογέννητο παιδί της οικογένειας, καθώς το μωρό είχε γεννηθεί τη νύχτα των Θεοφανείων και θεωρούταν τυχερό και με μαγικές δυνάμεις. Το μωρό βαπτίστηκε Thomas την ίδια νύχτα και η Black Kate κράτησε το μωρό μακριά από το Bladel. Ταξίδεψαν προς το Βέλγιο, σαρώνοντας τις περιοχές στο πέρασμα τους ώσπου κατέληξαν στη Γερμανία, ακολουθώντας κι εκεί πιστά την παράδοση της συμμορίας στη βία και τον τρόμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.