Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Για δεύτερη φορά λαγός της Ν.Δ. ο Άγγελος Συρίγος. Μετά τα Σκόπια και την συμφωνία των Πρεσπών έρχεται η Λωζάνη…

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την συμφωνία των Πρεσπών, οι νεοδημοκράτες παρίσταναν τους “μακεδονομάχους” και με νάυλον σημαιάκια διαδήλωναν στις πλατείες… Ταυτόχρονα όμως, ο Άγγελος Συρίγος, τότε μόνο καθηγητής και όχι βουλευτής, έγραφε άρθρα στις εφημερίδες ότι η συμφωνία είναι δεσμευτική και δεν μπορεί η ΝΔ να την καταγγείλει εάν γίνει κυβέρνηση. Προετοίμαζε έτσι το έδαφος για αυτό που έκανε τελικά η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή δεν κατήγγειλε την συμφωνία των Πρεσπών και ανταμείφθηκε για αυτό με μία βουλευτική έδρα.

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά που θα έριχνε την κυβέρνηση εάν δεν κατάγγελλε την συμφωνία των Πρεσπών, αυτά ήταν παραμύθια και καραγκιοζιλίκια όπως αποδείχθηκε. 

Μετά τις Πρέσπες σειρά τώρα έχει το Αιγαίο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Έτσι λοιπόν εθνικά απαράδεκτες δηλώσεις έκανε ο νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπου χαρακτήρισε τη Συνθήκη της Λωζάνης «παρωχημένη», ειδικά στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας, ανοίγοντας την πόρτα  στη νομιμοποίηση των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας!

Για τον βουλευτή της ΝΔ, το θέμα της μειονότητας στη Θράκη, έχει … κάποια «θεωρητική μόνο σημασία», ενώ «το 97% της συμφωνίας της Λωζάνης, σήμερα δεν έχει καμία αξία»!

Για δεύτερη φορά λαγός ο Άγγελος Συρίγος και μετά τις Πρέσπες σειρά έχει ο σφαγιασμός των εθνικών μας συμφερόντων σε Αιγαίο και Θράκη…

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.