Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Το… άσπιλο κι αμόλυντο ΚΚΕ, που δήθεν δεν κυβέρνησε ποτέ!

19/04/2023

Συνέντευξη στον πρώην (;) σύντροφο Δημήτρη Δανίκα, που τώρα τρώει το… παντεσπάνι του στα αστικά ΜΜΕ (Πρώτο Θέμα), έδωσε ο σύντροφος Μήτσος Κουτσούμπας.

Ο τίτλος που επιλέχθηκε ήταν «Κουτσούμπας στον Δανίκα: Δεν μπαίνουμε ούτε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Και πράγματι, ο σύντροφος Μήτσος δήλωσε ανυποχώρητος στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική διακυβέρνηση», εμφανίζοντας το… τιμημένο κουκουέ ως… άσπιλο κι αμόλυντο από την εξουσία, ποντάροντας στην έλλειψη γνώσεων πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος από την συντριπτική πλειοψηφία των νέων και στην λησμονιά των παλαιοτέρων.

Διότι, η αλήθεια είναι πως το… τιμημένο συμμετείχε –και μάλιστα τρις- σε «αστική κυβέρνηση»! 

Η πρώτη φορά ήταν το 1944, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο,  όταν το ΚΚΕ συμμετείχε –με δύο κομμουνιστές υπουργούς- στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» υπό τον Γ. Παπανδρέου. 

Η δεύτερη φορά ήταν τον Ιούλιο του 1989, όταν ο τότε ενιαίος Συνασπισμός (στον οποίο είχε ενσωματωθεί το ΚΚΕ), συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ, υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, με τέσσερις υπουργούς.

Και η τρίτη φορά που το ΚΚΕ έγινε… εξουσία, ήταν στην «οικουμενική κυβέρνηση» υπό τον καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα, μαζί με ΝΔ αλλά και ΠΑΣΟΚ, επίσης με τέσσερις υπουργούς.

Κι είναι χαρακτηριστικό, ότι και τις δύο τελευταίες φορές που το ΚΚΕ έγινε κυβερνητικός εταίρος, η Ελλάδα ήταν μέλος των «λυκοσυμμαχιών» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν έθεσαν «βέτο» στη συμμετοχή του. Προφανώς, διότι γνώριζαν από πρώτο χέρι, ότι το ΚΚΕ είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος!

Αντιθέτως, Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και διεθνείς σιωνιστές λύσσαξαν από το κακό τους όταν μπήκε στη βουλή –κι όχι στην κυβέρνηση- η Χρυσή Αυγή και απαίτησαν την πάταξή της, με κάθε μέσον. Προφανώς, διότι γνώριζαν πολύ καλά, πως η Χρυσή Αυγή δεν επρόκειτο ποτέ να υποταχθεί, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, στο σύστημα της ολιγαρχίας και της ξενοκρατίας! Να τα λέμε κι αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε!

A.B.

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.