Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 19/04/2023

● Αυτό με τη «διάλυση της Βουλής» ακούγεται και σαν ειρωνεία. Κάτι που είτε θεωρείται διαλυμένο εδώ και χρόνια (τουλάχιστον από τη μαύρη ημέρα που υπαχθήκαμε στη διαδικασία των Μνημονίων) είτε λειτουργεί διαλυτικά για την κοινωνία πώς να ξαναδιαλυθεί;

● Ας μας λύσει την απορία κάποιος φιλόσοφος -έστω φιλόλογος-, όστις θα μας ετυμολογήσει τη λέξη «διάλυση» με τρόπο νέο και ταυτόχρονα με σεβασμό στους κανόνες.

● Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σάββατο 22 Απριλίου για να ζητήσει και επίσημα την περιβόητη «διάλυση της Βουλής».

● Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν θα πάει την προηγουμένη, που είναι εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή 21 Απριλίου). Θα υποχρεώσει, δηλαδή, την πολυάσχολη Κατερίνα Σακελλαροπούλου (ουδείς έχει καταλάβει μέχρι σήμερα το ακριβές αντικείμενο της εργασίας της) να δουλέψει σαββατιάτικα για να διαλύσει και επισήμως τη Βουλή που την έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

● Δεν θέλει να δημιουργεί συνειρμούς (21 Απριλίου, χούντα κ.λπ.) ο υπερδημοκράτης πρωθυπουργός μας.

● Η δημοκρατία τρέχει άφθονη από τα μπατζάκια του. Αυτό τουλάχιστον θέλει να πιστέψουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επί τριετία κυβέρνησε με υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα, απαγόρευσε την κυκλοφορία στο πόπολο με πρόσχημα τον κορονοϊό, έβαλε λουκέτο στα καταστήματα, υποχρέωσε τους μουζίκους να δείχνουν ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπουν σε κάποιο κατάστημα, ενώ ο ίδιος βόλταρε αμέριμνος με το ποδήλατό του (και παρέα) στην Πάρνηθα και λάμβανε μέρος σε κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας.

● Ναι, μωρέ, να μη δημιουργούνται συνειρμοί με την 21η Απριλίου είναι ο νταλγκάς του αυταρχικότερου πρωθυπουργού των τελευταίων 50 ετών, που δεν ήξερε ούτε ξέρει κάτι για υποθέσεις όπως οι υποκλοπές.

● «Ωρέ, πού πάμε, ρε, πού πάμε;» θα ‘λεγε ο αείμνηστος Βασίλης Αυλωνίτης.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.