Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26/04/2023

● Στις 16 Ιουλίου 2021 ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε ανάρτηση στο facebook υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών: «Πιστεύω ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα “βόλευε” και τους δύσπιστους. Θα τους ανακούφιζε, επειδή θα τους απάλλασσε από το βάρος της δικής τους ευθύνης.

● »Έτσι, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι ακόμη και αρνητές, εμβολιασμένοι όντες, όχι πάντως με τη δική τους θέληση. Μερικές φορές πρέπει να βοηθούμε τους άλλους να σώσουν κάπως τα προσχήματα. Και δυο στίχοι από τον “Πλούτο” του Αριστοφάνη: “Στων γιατρών σας την παιδεία χαίρεστε, λαοί, των θνητών παρηγορία οι Ασκληπιοί”».

● Αξίζει τον κόπο όσοι έχετε λογαριασμό στο facebook να ρίξετε μια ματιά στην ανάρτηση και να διαβάσετε κάτω από την ανάρτηση του Σαββόπουλου (εμφανίζονται πρώτα στη σχετική λίστα) μερικά σχόλια χρηστών που «στολίζουν» τον γνωστό μουσικό.

● Το υβρεολόγιο που δέχτηκε για αυτή τη δημόσια τοποθέτηση υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι άνευ προηγουμένου. Ωστόσο πιστώνεται στα υπέρ του το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρέσει όλα αυτά τα αρνητικότατα σχόλια.

● Πάντως ο Σαββόπουλος έχει κάνει όλες τις δόσεις των εμβολίων για τον κορoνοϊό και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία επειδή έχει νοσήσει δύο φορές (όπως δήλωσε ο ίδιος) από την ασθένεια που επεδίωξε να αποφύγει με αυτά τα εμβόλια.

● Θα ήταν ενδιαφέρον να έπαιρνε δημόσια θέση για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σήμερα, μετά τις απανωτές περιπέτειες υγείας που είχε από τον κορονοϊό.

● Οι αμφισβητίες και οι αντιεμβολιαστές από χθες νιώθουν δικαιωμένοι όχι λόγω του Σαββόπουλου, αλλά εξαιτίας όσων αποκάλυψε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος δημοσιοποίησε τα συγκεντρωτικά στοιχεία των αναφορών για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων για την πανδημία του Covid-19.

● Η διατύπωση στο έγγραφο του ΕΟΦ είναι κατηγορηματική: «Σύνολο αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών με θανατηφόρο έκβαση: 63». Δηλαδή υπήρχε υπολογίσιμη πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος και να πεθάνει από τα εμβόλια.

● Κι όσοι φοβούνταν καθυβρίζονταν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που τους αποκαλούσε «ψεκασμένους» και «τζαμπατζήδες».

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.