Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Στα κοινωνικά πειράματα τα οποία εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα την περασμένη δεκαετία, και βρίσκονται σε ανάπτυξη σήμερα σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, ακολουθήθηκαν εκτός από το περίφημο «δόγμα του σοκ» και δυο στρατηγικές: η «τακτική του σαλαμιού» και του «πειράματος του βατράχου».

Εν τάχει, η πρώτη προβλέπει την σαλαμοποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών, την σταδιακή δηλαδή περικοπή τους, ώστε να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή και τα θύματα να την καλοδέχονται ως μικρές θυσίες εμπρός «στο καλό τους», ενώ η δεύτερη τον επίσης σταδιακό εμβαπτισμό τους στα ύδατα του «θαυμαστού καινούριου κόσμου».

Οικονομικό και Υγειονομικό πείραμα
Το κοινωνικό πείραμα ξεκίνησε από την Ελλάδα, ώστε εφόσον ο απρόβλεπτος και ιστορικά ανυπότακτος ελληνικός λαός αποδεχόταν την εισβολή στα σπίτια, στις περιουσίες και στην ιδιωτική του ζωή, όλοι οι υπόλοιποι λαοί θα αποδέχονταν εύκολα οποιοδήποτε μέτρο.

Να θυμίσουμε ότι ο «έκτακτος» -και πλέον μόνιμος ΕΝΦΙΑ- , δηλαδή η επιβολή πληρωμής ενοικίου προς το κράτος εκ μέρους των ιδιοκτητών, συνοδεύτηκε με συντονισμένα δημοσιεύματα στα οποία πάμπλουτοι δημοσιογράφοι-σταρ μέμφονταν τους Έλληνες για την εμμονή τους με την ιδιοκτησία, κατασκευάζοντας ενοχές για τα αυτονόητα, δηλαδή το δικαίωμα των Ελλήνων στην στέγη.

Η μείωση των μισθών, με την «γενιά των 700 ευρώ» να αντικαθίσταται από αυτή των τριακοσίων, και πλέον των επιδομάτων εξάρτησης, υπήρξε απόρροια των μνημονίων της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μέτρα «προσωρινά» ώσπου να βγούμε από τα προγράμματα στήριξης, τα ολοκληρωτικού τύπου συστήματα διάλυσης της ιδιωτικής επιχείρησης, την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χρέους και την μετατροπή των χρωστούμενων των τραπεζών σε χρωστούμενα των πολιτών, βυθίζοντας εκατομμύρια Ελλήνων στα χρέη. Ενδεικτικά μέσα σε είκοσι χρόνια, τα χρέη προς την Εφορία αυξήθηκαν από 9980 ευρώ ανά οφειλέτη το 2000 σε 27320 ευρώ.

Σήμερα με τις ίδιες μεθόδους επιβάλλονται το 10ωρο, η 4ήμερη εργασία, η πληρωμή των υπερωριών σε …χρόνο, εφευρήματα της Νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Το τελευταίο έτος το κοινωνικό πείραμα των εγκλεισμών και της άδειας μετακινήσεων έδειξε ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμη και στοιχειώδεις ελευθερίες τους, εφόσον τους το επιβάλλει δια της πλύσεως εγκεφάλου η ηλεκτρονική, εικονική πραγματικότητα. Η φυσική συμμετοχή ενστόλων στην επιβολή, επιβεβαίωσε την δημοκρατικότητα του εγχειρήματος.

Η κατάσχεση των περιουσιών
Η απόσπαση των περιουσιών των πολιτών με επίπλαστα χρέη έγινε σταδιακά και πλέον όχι μόνο προχωρεί απροκάλυπτα αλλά και φαίνεται ότι είναι προσχεδιασμένη.

Με την επιβολή των επαχθών οικονομικών μέτρων στην πατρίδα μας, πολλοί πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων που είχαν πάρει όταν οι συνθήκες και οι προοπτικές της Αγοράς ήσαν ή έμοιαζαν διαφορετικές, άλλοι αρνούνται τις περιουσίες που έφτιαξαν οι πρόγονοί τους για να μην πληρώσουν τους φόρους κληρονομιάς (γιατί κι από πεθαμένους κι από ζωντανούς τα παίρνει το κράτος), και άλλοι πνίγονται στα χρέη από τα πανωτόκια και τους φόρους που αυθαίρετα βάζει και κατά βούληση ανεβάζει το κράτος συχνά επ’ ονόματι υπερεθνικών οργανισμών.

Στην Ισπανία η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών γίνεται πραγματικότητα και αναγγέλλεται επισήμως. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez παρουσίασε την Πέμπτη 20 Μαΐου ένα ογκώδες σχέδιο για το οποίο εργάστηκαν επί ένα χρόνο εκατό εμπειρογνώμονες, με στόχο να καταστήσει την Ισπανία σε 30 χρόνια μια από τις πιο σύγχρονες και ευημερούσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσοχή, την χώρα, όχι τους Ισπανούς.

Στο σχέδιο των 675 σελίδων με τίτλο Spain 2050, τίθενται τα θεμέλια και οι προτάσεις για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και συλλογικό προβληματισμό σχετικά με τις «προκλήσεις της χώρας μετά την πανδημία», μια αξιοπερίεργη αφορμή εάν κανείς σκεφτεί ότι όπως όλες οι χώρες και η Ισπανία πάλευε τον χρόνο αυτό με την υγειονομική κρίση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Mundo και αναμεταδίδει το Sputnik το σχέδιο προβλέπει ότι το 2050, οι Ισπανοί δεν θα έχουν προσωπικό αυτοκίνητο ή σπίτι και θα πρέπει να μοιράζονται ένα διαμέρισμα.

Το σχέδιο αυτό θυμίζει τις πρακτικές των Μπολσεβίκων οι οποίοι κατέστησαν ακτήμονες τους Ρώσους δια μέσου μιας σερνάμενης οικονομικής δυσπραγίας που κατέληξε στις επιτάξεις των ιδιωτικών πόρων και την ισοπέδωση των ατόμων προς χάριν της συλλογικής ευτυχίας των πολιτών σε ένα καθεστώς φόβου και αστυνόμευσης.

Όμως, η δημιουργία περιφερόμενων ακτημόνων αποτελεί στόχο και των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών κεφαλών του Νταβός. Σκεπτόμενοι το καλό των πολιτών και αυτοί, αναζητούν τρόπους να εξαγοράσουν τα χρέη των νοικοκυριών ώστε να εφαρμοστεί η περίφημη ρήση του παγκόσμιου οικονομικού μπροστινού «δεν θα έχετε τίποτα, αλλά θα είστε ευτυχείς», που αποτελεί ένα από τα συνθήματα του παγκόσμιου κονκλάβιου.

Στο πλαίσιο αυτό η ισπανική κοινή γνώμη προετοιμάζεται ώστε οι Ισπανοί -και πιθανώς όλοι οι Ευρωπαίοι-να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χρήση αεροπλάνων (τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνον οι κατέχοντες) χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς το τρένο, και για μικρές αποστάσεις. Δεν είναι σύμπτωση ότι το τρένο είναι το μέσο μεταφοράς το οποίο προωθεί η ΕΕ.

«Οικολογική» η επόμενη «πανδημία»;
Όπως όλα δείχνουν η επόμενη «φέτα σαλαμιού» θα κοπεί με αφορμή μια «οικολογική κρίση» προκειμένου να προωθηθούν τα σχέδια αυτά. Ήδη γίνεται λόγος, πλέον και στα συστημικά Μέσα, για εγκλεισμούς των πολιτών κάθε δύο χρόνια ως το 2030, προκειμένου να πέσουν τα επίπεδα… αερίων από την ατμόσφαιρα. Προφανώς φταίνε οι πολίτες και όχι οι ρυπογόνες βιομηχανίες οι οποίες παράγουν και εκπέμπουν καθημερινά δηλητήριο στον αέρα που αναπνέει η πλειοψηφία των ανθρώπων σε Ανατολή και Δύση.

Ο σχεδιασμός για την αποτροπή της προεξαγγελθείσης οικολογικής απειλής αποτυπώνεται και στις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To Ευρωπαϊκό Green Deal ή Πράσινη Συμφωνία επιδιώκει μείωση κατά 90% στις εκπομπές ρύπων από τα μεταφορικά μέσα έως το 2050 (την ίδια δηλαδή χρονιά που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι Ισπανοί θα πρέπει να έχουν γίνει ακτήμονες και φυλακισμένοι στα κοινόχρηστα διαμερίσματα). Προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο και να διασφαλίσει ότι οι μεταφορές θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον σωστό ρόλο κατά τη μετάβαση προς μια «καθαρή, ψηφιακή και καινοτόμο οικονομία» της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Στρατηγική Έξυπνης Κινητικότητας τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα σχέδια εξαθλίωσης και εξάρτησης των πολιτών περνούν και από την εργασία η οποία έχει μετονομασθεί σε «απασχόληση» προφανώς για να μην πλήττουν κλεισμένοι στα διαμερίσματά τους, ενώ έξω επικρατεί η βία και η κρατικά επιδοτούμενη αναταραχή. Στο ισπανικό σχέδιο, οι Ισπανοί προβλέπεται ότι θα έχουν καθεστώς απασχόλησης ορισμένου χρόνου και θα πρέπει να εργαστούν για έως και… 70 χρόνια πριν από την συνταξιοδότησή τους. Θα πρέπει επίσης να τρώνε λιγότερο κρέας και να πληρώνουν περισσότερους φόρους για το πόσιμο νερό και το κάπνισμα.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας «όταν ακούς του γείτονά σου, περίμενε και τα δικά σου».
Οι Έλληνες ακούνε;  

Μελιτίνη Δοντά

ΠΗΓΗ: www.istos.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.