Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! 

09/05/2021 

Πολύς θόρυβος γίνεται –κάθε χρόνο τέτοιες μέρες- από το κομμουνισταριό για την ύψωση της σοβιετικής σημαίας στο Ράιχσταγκ, που έγινε το βράδυ της 30ης Απριλίου 1945 – αν και οι… κακές γλώσσες λένε πως ήταν στημένη και τραβήχτηκε με απόλυτη ασφάλεια στις 2 Μαΐου.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική παράλειψη στην όλη «ηρωική» εξιστόρηση του γεγονότος: δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του στρατιώτη που ύψωσε την σημαία. Ομοίως, ο συγκεκριμένος στρατιώτης δεν μνημονεύτηκε ποτέ από τις σοβιετικές αρχές και μόνο το 1996 τιμήθηκε από τον Γιέλτσιν με το χρυσό αστέρι του «ήρωα» του «πατριωτικού πολέμου». Τυχαίο; Δε νομίζω! Διότι επρόκειτο περί ενός μουσουλμάνου από τις σοβιετικές «δημοκρατίες» της Ανατολής, ονόματι Αμπντουλαχάμ Ισμαίλοφ. Ένας μουσουλμάνος από τα βάθη της Ασίας να υψώνει το σοβιετικό μπαϊράκι στην καρδιά της Ευρώπης – πράγματι, τελείως αντιπροπαγανδιστικό!

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, αποκρύπτεται τεχνηέντως και το όνομα του φωτογράφου. Ήταν ο εβραίος Γεβγένι Χαλντέι, ο οποίος απολύθηκε το 1948 από το TASS, μαζί με όλους τους Εβραίους δημοσιογράφους –στα πλαίσια της αντισημιτικής εκστρατείας του «μεγάλου πατερούλη»- και τα επόμενα χρόνια επιβίωνε τραβώντας φωτογραφίες σε πανηγύρια…

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.