Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Δημογραφική συρρίκνωση και κυβερνητική απραξία

18/10/2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει πιστά πολιτικές τύπου Τζορτζ Σόρος και Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Ελλάδα αργοπεθαίνει, οι γεννήσεις γηγενών είναι λιγότερες από τους θανάτους κι εκείνος σκοπεύει να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα με την αντικατάσταση του πληθυσμού από λαθρομετανάστες.

Σε ομιλία του στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ρόλο της ανάπτυξης ως παράγοντα λύσης του προβλήματος, είπε ότι αυτή θα επιτευχθεί «από τις επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, μέχρι την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και από την αντιστροφή του brain drain ή την ενσωμάτωση μέρους των μεταναστών, μέχρι τους καλύτερους μισθούς». 

Η ενσωμάτωση αυτού του «μέρους των μεταναστών» είναι μια διαδικασία για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει με αριθμούς, διαδικασίες, χρονοδιαγράμματα και -πάνω απ’ όλα- ποιων μεταναστών (νομίμων ή λαθραία εισελθόντων, χριστιανών ή μουσουλμάνων). 

Δηλαδή, πέρα από τον εποικισμό της χώρας από αφροασιατικούς πληθυσμούς, ο κ. Μητσοτάκης δεν σκέφτεται να δώσει μια λύση ουσίας, κι αυτή είναι να νομοθετηθούν μέτρα γενναία, όπως αυτά που λαμβάνονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Γενναία μέτρα είναι η απόλυτη οικονομική προστασία του τρίτου τέκνου, αλλά και των επομένων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαλλαγή από την καταβολή φορολογίας, η κάλυψη των δαπανών ένδυσης και διατροφής των παιδιών και η παντί τρόπω κρατική μέριμνα για τους γονείς. 

Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος άρχισε την προσπάθεια της επιδότησης των τρίτεκνων οικογενειών της Θράκης, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, παρ’ όλο που κατηγορήθηκε γι’ αυτό από τους γνωστούς εθνομηδενιστικούς και ανθελληνικούς κύκλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ποιον λόγο αοριστολογεί και επαναλαμβάνει ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι «σύνθετο»; Οι Έλληνες τον ψήφισαν για να λαμβάνει μέτρα ουσίας και όχι για να είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. 

Όταν κινδυνεύει η ίδια η επιβίωση του έθνους μας, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, αναγκαστικά, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ασχοληθούν σοβαρά με το δημογραφικό πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημογραφικό: Ημίμετρα και ευχολόγια από Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.