Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ηρεμολόγιο Τετάρτης 18/10/2023

● Πρόσωπα και καταστάσεις από μια χώρα με τριτοκοσμικά πολιτικά χούγια:

● Η Σία Κοσιώνη εκφωνεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Είναι σύζυγος του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, βουλευτίνας της Ν.Δ., πρώην υπουργού και πρώην αρχηγού κομματιδίου (Δημοκρατική Συμμαχία) που διαλύθηκε χωρίς να μπει στη Βουλή.

● Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εγγονός του μακαρίτη πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής. Η σύζυγος του Κωστάκη του πολιτευόμενου ενημερώνει τους πολλούς για τα νέα που αφορούν τον αντρούλη της… Και το πιο εξωφρενικό όλων: αυτό τείνει να θεωρείται φυσιολογικό!

● Μάλιστα, τμήμα της κοινωνίας παραξενεύεται που ο Μπακογιάννης έχασε τις εκλογές για τη δημαρχία των Αθηνών – κι εδώ είναι το κερασάκι στην τούρτα της αναχρονιστικής οικογενειοκρατίας. Η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός δεν αφορούν το γεγονός ότι ηττήθηκε ο Μπακογιάννης παρόλο που επέτυχε ως δήμαρχος. Το αντίθετο συμβαίνει: Άπαντες γνωρίζουν ότι ο Μπακογιάννης τα θαλάσσωσε ως δήμαρχος αλλά αιφνιδιάστηκαν από την ήττα του διότι είναι της οικογενείας… Μητσοτάκη!

● Στην Ελλάδα, όπου έχει καταργηθεί η βασιλευομένη δημοκρατία, λειτουργεί ατύπως αλλά ουσιαστικά μία χειρίστου είδους οικογενειοκρατία.

● Οι πολίτες, τα εδάφη της χώρας και ο πλούτος της, τα εθνικά δίκαιά μας, η Ιστορία και ο πολιτισμός μας αντιμετωπίζονται σαν λογιστικές εγγραφές στα κιτάπια διάφορων σογιών και οι θέσεις εξουσίας είναι κληρονομικές: πηγαίνουν από παππού σε γιο, εγγονό, θυγατέρα κι εγγονή.

● Δηλαδή, από πολιτειακής απόψεως έχουμε πάει πολύ πίσω σε σχέση με τη βασιλεία. Βρισκόμαστε στο στάδιο της φεουδαρχίας και του φρατριασμού.

● Κάθε απόπειρα απόδρασης από τον φαύλο κύκλο του νεποτισμού και της οπισθοδρόμησης που συμβολίζουν οι Μητσοτάκηδες είναι καλοδεχούμενη.

● Το σφόλι που έφαγε από τους Αθηναίους ο Μπακογιάννης αποτελεί αναμφίβολα μια προοδευτική πράξη.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.