Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελίες από την Ρόδο: Μπαίνουν κατά εκατοντάδες οι λαθρομετανάστες – Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος

25/10/2023

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων. Κάτοικος της Ρόδου κατήγγειλε σήμερα σε πρωινή εκπομπή ότι πλήθος μεταναστών έχει εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού.

Σε πείσμα των καταγγελιών, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, επέμεινε ότι δεν έχουμε αύξηση των ροών. «Δεν έχουμε αύξηση των ροών, τις τελευταίες 20 ημέρες έχουμε μεγάλη μείωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ένα πρόβλημα στη νότιο Δωδεκάνησο και θα σας το εξηγήσω, ωστόσο στα χερσαία σύνορα έχουν μηδενιστεί οι ροές, ειδικά στον Έβρο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «Στο βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο και τη Σάμο έχουν μειωθεί κατά πολύ, υπάρχει μία μεταναστευτική πίεση στη νότιο Δωδεκάνησο, όπως στη Σύμη και στο Καστελόριζο και στη Ρόδο. Αναλυτικά, έχουμε 31 μετανάστες στο Καστελοριζο τους οποίους μεταφέρουμε στην Κω και στη Λέρο».

Βέβαια, ο Δημήτρης Καιρίδης παρουσιάζει μία μαγική εικόνα, καθώς οι δομές στο Βόρειο Αιγαίο είναι ήδη υπερκορεσμένες, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα μεταναστευτικά κύματα που αναμένονται από την Παλαιστίνη, ένας στους πέντε παραμένοντες στις δομές φιλοξενίας είναι Παλαιστίνιος.

Δικαιολογία: Δεν υπάρχει δομή στη Ρόδο

«Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης και συνέχισε:

«Στη Ρόδο δεν έχουμε δομή. Δεν συζητάμε να δημιουργήσουμε δομή, ούτε έχουμε προγραμματίσει κάτι τέτοιο. Όμως αυτό δημιουργεί μία αδυναμία γιατί πρέπει να φεύγουν και να πηγαίνουν στη Λέρο και στη Κω αυτό δημιουργεί μια δυσκολία, μία αναστάτωση. Αυτό το γεγονός δείχνει τι συμβαίνει όταν δεν έχουμε δομές. Η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος έχουν σύγχρονες δομές και κάποιοι αντιδρούσαν, όμως αυτή είναι η λύση. Σε αντίθεση με την Ιταλία και άλλες χώρες έχουμε ένα οργανωμένο σύστημα υποδοχής μεταναστών».

Όσο βέβαια ο υπουργός εμμένει στο να υποστηρίζει την πολιτική ανοικτών συνόρων και να προαναγγέλλει τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών το μήνυμα της Ελλάδος θα συνεχίσει να είναι: «ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»!

ΠΗΓΗ: https://karditsastakra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.