Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΕ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ωμά ότι οι ΗΠΑ πωλούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο τους στους Ευρωπαίους σε τιμή πολύ υψηλότερη από ό,τι για τους δικούς τους καταναλωτές, κάτι που όπως είπε είναι απαράδεκτο, διότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η σύγκρουση της Ουκρανίας να οδηγήσει σε οικονομική κυριαρχία της Ουάσιγκτον και αποδυνάμωση της Ευρώπης».

Αυτό που δεν τόλμησε να ψελίσει ο Γάλλος πρόεδρος είναι ότι η κυριαρχία της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη είναι ήδη γεγονός. Μια κυριαρχία που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική. Η Ευρώπη κατάντησε μια αποικία, αν αναρωτιέστε ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μιας αποικίας, διαβάστε την συνέχεια του κειμένου.

Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη κυριαρχίας, η οποία εμποδίζει την ΕΕ να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική για το εθνικό συμφέρον των λαών της. Η συνεργασία με την Ρωσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διαρκή ευημερία για πολλές γενιές Ευρωπαίων. Οι ΗΠΑ όμως το απαγορεύουν με το δικαίωμα μιας αποικιακής δύναμης και ανατινάζουν βάναυσα τον NordStream για να καταστρέψουν ακόμη και την υποθετική πιθανότητα ότι η Ευρώπη μπορεί να προμηθεύεται φυσικό αέριο σε κανονικές τιμές. Δηλαδή, οι ΗΠΑ αναγκάζουν κυριολεκτικά την Ευρώπη να αγοράσει αμερικανικό φυσικό αέριο, το οποίο είναι τέσσερις φορές πιο ακριβό. Οι ευρωπαίοι ιθαγενείς πέφτουν έτσι θύματα ανελέητης εκμετάλλευσης, αναγκασμένοι να δώσουν το τελευταίο τους ευρώ σε εκείνους που τους καταπιέζουν με το δικαίωμα του ισχυροτέρου.

Δεύτερο χαρακτηριστικό, η αποικιακή δύναμη αναπτύσσει τα στρατεύματα της στην αποικία προκειμένου να ασκήσει έλεγχο με την βία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Γερμανία είναι ένα τέλειο παράδειγμα, διότι είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στον αριθμό των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, αν και υπάρχουν πολλές από αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σημειωτέον ότι η αποικιακή δύναμη πληρώνεται για τη στάθμευση των στρατευμάτων της από την αποικία. Έτσι ήταν με τη Βρετανική Αυτοκρατορία και έτσι γίνεται με τις ΗΠΑ.

Τρίτον, μια αποικία χαρακτηρίζεται από καθεστώτα μαριονέτες, δηλαδή από κυβερνήσεις και ηγέτες που δεν ενεργούν προς το εθνικό συμφέρον, αλλά προς το συμφέρον της αποικιακής δύναμης, τουτέστιν των ΗΠΑ.
Έτσι ακριβώς κυβερνούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είτε πρόκειται για την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είτε για τον επικεφαλής διπλωμάτη της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, είτε για εθνικούς ηγέτες όπως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ή μήπως δεν είναι αυτοί αμερικανικές μαριονέτες;

Το τέταρτο χαρακτηριστικό μιας αποικίας: Η αποικιακή δύναμη επεκτείνει τους νόμους της στην αποικία χωρίς να τσιγκουνεύεται. Οι Αμερικανοί μπορούν να συλλάβουν οποιονδήποτε στην Ευρώπη και να επιβάλουν πρόστιμα σε οποιαδήποτε εταιρεία. Στη γαλλική εταιρεία Lafarge επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο 777 εκατομμυρίων δολαρίων για τις δραστηριότητές της στη Συρία. Τον Σεπτέμβριο, η Deutsche Bank τιμωρήθηκε με πρόστιμο για παραβίαση των «κυρώσεων της Κριμαίας». Και ποιος δεν θυμάται το πρόστιμο των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε στην Volkswagen; Προφανώς η Volkswagen εξαπάτησε με τα καυσαέρια των ντίζελ κινητήρων της ,
αλλά 18 δισεκατομμύρια δολάρια είναι σαφώς δυσανάλογα. Πλήρωσαν όλοι σαν κύριοι ή καλύτερα σαν δουλικά.

Πέμπτον: Η αποικιακή δύναμη επιβάλλει την ξένη κουλτούρα της στην αποικία. Στην περίπτωση της Ευρώπης, πρόκειται για ένα μοντέλο «χωνευτηρίου» στο οποίο σταδιακά λαμβάνει χώρα η επιθετική επιβολή της κουλτούρας των ΛΟΑΤ, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να χάνει σταδιακά την ευρωπαϊκή της παράδοση.

Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται πλήρως την αποικία τους την Ευρώπη και την απομυζούν εντελώς.
Οι ΗΠΑ αναγκάζουν την Ευρώπη να αγοράζει αγαθά σε εξωφρενικές τιμές, από πηγές ενέργειας έως όπλα, και να εξυπηρετεί συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον σε αντιπαράθεση με την Ρωσία, εις βάρος της ίδιας της Ευρώπης.

Η Ευρώπη, όπως φαίνεται, δεν θα ορθοποδήσει. Οι ΗΠΑ την έχουν υπό ασφυκτικό κλοιό. Δεν θα ορθοποδήσει, γιατί όσο έξυπνος και καλλιεργημένος κι αν είσαι, χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα στον σημερινό κόσμο. Η ενέργεια είναι η πιο σημαντική πρώτη ύλη, μια πρώτη ύλη που ήδη είναι περισσότερο από τρεις φορές πιο ακριβή απ’ ότι πριν μερικούς μήνες. Ο πληθωρισμός στην Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε διψήφιο ποσοστό και είναι γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται.
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία καταφεύγει στις ΗΠΑ, όπου η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη. Κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Volkswagen, η BMW και η Mercedes ανακοίνωσαν ότι θέλουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ και αναζητούν ήδη εκτός Ευρώπης προμηθευτές για πολλά ανταλλακτικά.

Οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν έχουν πλέον θέληση, δεν έχουν λογική, δεν έχουν στρατηγική. Δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματα των λαών: Τι και ποιοι είμαστε, που οδεύουμε. Η ευρωπαϊκή αποικία των ΗΠΑ μας γεννά θλίψη και απογοήτευση.

Λ. Ιουστινιάνης 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.