Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ο Σαλβίνι προτείνει την ένταξη της Ρωσίας στην Ε.Ε. αντί της Τουρκίας

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019         http://www.xryshaygh.com

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ηγέτης της «Λέγκα» και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik News, δήλωσε τα εξής: «Ειλικρινά προτιμώ την ιδέα της ένταξης στην ΕΕ της Ρωσίας αντί της Τουρκίας, καθώς η Ρωσία βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον πολιτισμό μας, στην οικονομία μας και στις παραδόσεις μας απ’ ότι η Τουρκία».

Αυτό που ηχεί ως πρόκληση στα ώτα των υποστηρικτών του σιωνιστικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού που κινούν τα νήματα στις Βρυξέλλες, στην πραγματικότητα είναι μια ιδέα του Σαρλ Ντε Γκολ, του αποβιώσαντος ηγέτη και προέδρου της Γαλλίας. Ο Γάλλος πρόεδρος (1959-1969) στόχευε σε μια Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα χωρίς συμμετοχή της Βρετανίας και χωρίς την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας από τα κράτη μέλη.

Επίσης, ήταν αντίθετος με την στρατιωτική ολοκλήρωση του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Γαλλία από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας το 1966 (θυμίζουμε ότι η Γαλλία αναθεώρησε αυτή την απόφαση 43 χρόνια αργότερα επί προεδρίας του ουγγαρο-εβραϊκής καταγωγής Νικολά Σαρκοζί).  Ο Ντε Γκολ όταν επισκέφτηκε την Σοβιετική Ένωση το 1966 είχε κάνει δηλώσεις για μια ενωμένη Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων.

Το κόμμα του Σαλβίνι που είναι ο βασικός συμμέτοχος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας δεν θέλει πλέον να προτρέψει τους Ιταλούς να αποφασίσουν δια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ. Στόχος της Λέγκα είναι η αλλαγή των δομών της ΕΕ έτσι ώστε οι Ιταλοί να αισθάνονται αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση ως μέλη της Ένωσης, ένας στόχος με τον οποίο συμφωνεί το τελευταίο διάστημα και η σύμμαχος του Σαλβίνι, Μαρί Λεπέν του κόμματος «Εθνικός Συναγερμός» της Γαλλίας.

Ο Σαλβίνι εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ιταλικής επίθεσης ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της ΕΕ και στο ευρωπαϊκό νόμισμα, αντιδρά δε σφόδρα στην παράνομη μετανάστευση από την Αφρική και Ασία, σφραγίζοντας τα σύνορα και απομακρύνοντας στις χώρες καταγωγής των αυτούς που εισήλθαν παράνομα. Θεωρείται ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κινήματος που συγκλονίζει την Ευρώπη και δίνει έμφαση στην πολιτική της αντι-παγκοσμιοποίησης, μιας πολιτικής που ασπάζεται και η Ρωσία του Πούτιν.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.