Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: O Κωστής Παλαμάς και η αριστερά – ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

05/08/2023

Ν. Καζαντζάκης: «Έως το 1924 περνούσα όλο συγκίνηση και φλόγα τον νασιοναλισμό. Ίσκιο που ένιωθα δίπλα μου, ο Δραγούμης. Από του 1923-1933 περίπου, περνούσα με την ίδια συγκίνηση και φλόγα την αριστερή παράταξη (ποτέ κομμουνιστής, καθώς ξέρετε, την πνευματική αυτή ψώρα ποτέ δεν την έπαθα).”  – Από το βιβλίο “Τετρακόσια γράμματα του Καζαντζάκη στον Πρεβελάκη”

Το προτεκτοράτο, το οποίο κατ΄ ευφημισμόν ονομάζουνε “Greece” ευρίσκεται κάτω από την απόλυτη τυραννία πολιτική και Ιδεολογική των κομμουνιστών με τις ευλογίες της πλουτοκρατίας, η οποία στην πραγματικότητα κυβερνά την χώρα. Έτσι όλα είναι κομμουνιστικά! Και το 1821 και το 1940 και ο Καζαντζάκης και ο Καρυωτάκης και ο Σικελιανός, πρόσφατα και ο Καραγάτσης και βεβαίως και ο Παλαμάς. Ο Σολωμός εξαιρέθηκε γιατί ήταν Κόμης!

Ο Κωστής Παλαμάς, όμως, υπήρξε αναμφισβήτητα αντικομμουνιστής και στα άρθρα του στις εφημερίδες, στις οποίες συχνά έγραφε κείμενα, υμνούσε τα εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης του μεσοπολέμου και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε … Υμνούσε αυτούς, που σήμερα θεωρούνται για την μεταπολεμική δημοκρατία το απόλυτο κακό κι έχει κυκλοφορήσει και σχετικό βιβλίο με τα άρθρα του αυτά. (φωτογραφία το βιβλίο του Βασίλη Παπαθανασίου)

Η αριστερά όμως, με τα απύθμενο θράσος της, προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί και ο Ζαχαριάδης το 1946, που ο Παλαμάς είχε πεθάνει και δεν μπορούσε να του απαντήσει έγραψε ένα μικρό βιβλίο όπου παρουσίαζε τον Παλαμά σχεδόν ως κομμουνιστή. Από το βιβλίο του αυτό και τα παρακάτω:

Ν. Ζαχαριάδης: «… Η αποκατάσταση του Παλαμά όπως μας εμφανίζεται απ΄το Δωδεκάλογο του Γύφτου, έχει τεράστια κοινωνική σημασία, γιατί εξοπλίζει το λαό στους αγώνες του και κάνει τον Παλαμά το μεγαλύτερο σύγχρονο μας ποιητή, όχι στυλοβάτη της αντίδρασης, μα σύμμαχο του εργαζόμενου έθνους, που με το έργο του δείχνει το δρόμο της απολύτρωσης από την ιδεολογική δουλεία στην προγονολατρεία, τα βυζαντινά σκοτάδια και τον μεγαλοϊδεατικό σωβινισμό…» Απόσπασμα από τον “Αληθινό Παλαμά”»

Απάντηση στην κομμουνιστική καπηλεία

Σχετικά με το βιβλίο του Ζαχαριάδη στο διαδίκτυο υπάρχει απάντηση από τον κ. Δ. Κόκορη η εξής:

“Κόκορης Δημήτρης: Ο Κωστής Παλαμάς (1859-1943) εκλαμβάνεται από τον Νίκο Ζαχαριάδη, Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. (1934-1956), σαν υλιστής και σοσιαλιστής ποιητής, γεγονός που συνεπάγεται ότι και το παλαμικό έργο εντάσσεται σε μία εκ των προτέρων διαμορφωμένη οπτική, για την αταλάντευτη ιδεολογική ορθότητα της οποίας ο συγγραφέας είναι απόλυτα πεπεισμένος. Ο Ζαχαριάδης λειτούργησε προκρούστεια και αξιοποίησε επιλεγμένους στίχους που υπηρετούσαν το ιδεολογικό του μόρφωμα, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ένα έργο σαν το παλαμικό, με εγγενείς ιδεολογικές αντιφάσεις και πολλαπλές —ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενες— επιρροές, προσφέρεται για αποσπασματική ιδεολογική χρήση.”

Βεβαίως υπάρχει και το γνωστό του ποίημα οι “Λύκοι” από το οποίο και ο παρακάτω στίχος:

″Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι! Οι λύκοι!

Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,

Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι

Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.”

Για τον στίχο αυτό είχε διαμαρτυρηθεί ο Κώστας Βάρναλης, κάποτε εθνικιστής και μεγαλοϊδεάτης και τότε κομμουνιστής πλέον στον Κωστή Παλαμά και είχε λάβει την πρέπουσα απάντηση. Δεν είναι όμως αυτός ο μοναδικός αντικομμουνιστικός στίχος του Κωστή Παλαμά. Σας παραθέτουμε και έναν ακόμη:

“Καίσαρες, Νέρωνες, λογής, Λένιν και Ροβεσπιέρων
Φιλοσοφίες, είν΄ αρκετά τα δάκρυα των μητέρων
Για να σας πνίξουν! Ώ γοερά ποτάμια των αιμάτων
Και κορωνάτων και λαϊκών, μαρτύρων και θυμάτων!”

Για να είναι πλήρης η κυριαρχία τους απαραίτητη είναι η δαιμονοποίηση των Εθνικιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο σύμφωνο Σοφούλη – Σκλάβαινα του 1936 μεταξύ φιλελευθέρων και κομμουνιστών απαιτούσαν την διάλυση των φασιστικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή του Στρατηγού Θεόδωρου Σκυλακάκη, παππού του σημερινού υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από τους κομμουνιστές το 1944. Γι’ αυτούς οι Χρυσαυγίτες δεν είναι Ιδεολόγοι Εθνικιστές, αλλά… εγκληματίες! Δυστυχώς την άποψη αυτή την έχουν επιβάλλει και στους φιλελεύθερους “αβαντοδόρους” τους στην Ιδεολογική τους κυριαρχία, οι οποίοι επιμένουν σε πείσμα της πραγματικότητος ότι η δίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν ήταν πολιτική, αλλά ποινική!

Ένα μεγάλο ψέμα: Δεν ήταν και δεν είναι πολιτική η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε την παρακάτω δήλωση του ηγετικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Παύλου Μαρινάκη:

«εξαντλήσαμε τους προηγούμενους μήνες κάθε δυνατότητα που μας έδινε το σύνταγμα και οι νόμοι σε εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένους να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή» και ότι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής «το θέμα ήταν ποινικό και όχι πολιτικό, όσο απεχθείς και εάν ήταν οι απόψεις τους».

Ώστε έτσι λοιπόν, ποινική και μόνον η υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Μήπως ήταν ασέλγεια κατά ανηλίκων, όπως κατηγορήθηκε ένας υπερήφανος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας; Ή μήπως κάναμε κάποια ληστεία ή διάρρηξη; Για το εάν ήταν πολιτική ή ποινική η δίκη μας απαντούν οι ίδιοι οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων. Σας παραθέτουμε μόνο δύο δημοσιεύματα και είναι αρκετά κύριε Μαρινάκη και λοιποί ινστρούχτορες του “δημοκρατικού τόξου” για να καταλάβετε και εσείς και όλος ο κόσμος ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση … ποινική! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

“Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης(σ.σ. ο οποίος και αγκαλιάστηκε μετον Κουτσουμπά μετά την καταδίκη μας!) και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.”

“Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας χαιρέτισε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους». «Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» τονίζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή.” 

Μετά ταύτα επιμένετε ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής και η καταδίκη της δεν είναι μία πράξη πολιτική; Έχετε δει πολλές φορές σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να καταγγέλλει “εγκληματικές οργανώσεις”; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν ηττώνται με διώξεις, το αντίθετο συμβαίνει.

Γνωστή η ρήση του Λένιν: “Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν.” Και υπάρχει και μια άλλη ρήση του ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, που αφορά τους μόνους καταδιωκόμενους από το Σύστημα, εμάς τους χρυσαυγίτες. Αυτή που λέει “ότι όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα, τόσο καλύτερα για μας”… και τα χειρότερα έρχονται!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.