Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 24/08/2023

● Το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα κράτος και το κακόγουστο αστείο που αποκαλείται κυβέρνηση πάντοτε προσθέτουν ως απαραίτητη γαρνιτούρα στα μενού καταστροφής που προσφέρουν τη φράση «εισαγγελική παρέμβαση».

● Ενίοτε, εντελώς για το ξεκάρφωμα, βάζουν και ένα «συμμετοχή της ΕΥΠ στις έρευνες», μην τυχόν και τσιμπήσει κανένας αφελής και πιστέψει ότι υπάρχει -έστω και μία στο εκατομμύριο- περίπτωση να βρεθούν και να ονοματιστούν ένοχοι και να απονεμηθεί δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

● Εδώ και χρόνια καταστρέφεται το άπαν σύμπαν, χρεοκοπεί η χώρα, κατακλέβουν τα ασημικά του κράτους, ξενιτεύονται εκατοντάδες χιλιάδες για το μεροκάματο, γίνονται σκάνδαλα επί σκανδάλων και πυρπολείται και το τελευταίο δέντρο που έχει απομείνει στη στέρφα γη, και ακούμε για εισαγγελικές παρεμβάσεις και συμμετοχές της ΕΥΠ στις έρευνες για τα τέρατα που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

● Μπούρδες! Όλα όσα ακούμε είναι μπούρδες! Ανίκανοι, άχρηστοι και απατεώνες είθισται να προσπαθούν να πείσουν για την ικανότητα και την ετοιμότητά τους αποπροσανατολίζοντας τους αφελείς και φορολογώντας τους χειρότερα από τις μαύρες περιόδους των ξένων κατοχών.

● Πάντως, η κατασκότεινη περίοδος που διανύουμε έχει ανεβάσει… κλίμακα. Ο όλεθρος έρχεται με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα. Καταστρέφει σε μέρες όσα χρειάζονταν χρόνια για να γκρεμιστούν.

Οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη αξίζει να αποτυπωθούν σε αριθμούς. Πόσο ήταν το εξωτερικό χρέος και πόσο έγινε; Ποιο ήταν το κόστος των προϊόντων προτού αναλάβει ο… άριστος και ποιο είναι τώρα; Πόσο δασικό πλούτο παρέλαβε και πόσο αποτέφρωσε;

Πόσες ελευθερίες αφαίρεσε από τους πολίτες την περίοδο του κορονοϊού; Αυτούς τους αριθμούς θα άξιζε να τους μάθουμε. Ούτως ή άλλως, τεχνοκράτες δεν υποτίθεται ότι είναι; Οι τεχνοκράτες με αριθμούς δεν ασχολούνται; Ή επιλέγουν μόνο εκείνους που τους βολεύουν;

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.