Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ομολογία Κούλη: Φτιάχνουμε νέα hotspots στα νησιά για τους λαθρομετανάστες που θα έρθουν στο μέλλον!

13/09/2021

Ερωτήματα προκαλεί η κατασκευή νέων hotspots στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχουν μαζικές ροές λαθρομεταναστών – προφανώς κατόπιν συμφωνίας Κούλη-Ερντογάν, με άγνωστα ανταλλάγματα.

Την απάντηση στα ερωτήματα έδωσε ο Κούλης Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη συνέντευξη που έδωσε στην ΔΕΘ. Ιδού τι είπε: «Ήμασταν πολύ ειλικρινείς με τους νησιώτες μας ότι θα υπάρχουν μόνιμες δομές πρώτης υποδοχής στα νησιά. Στη Σάμο η δομή ολοκληρώνεται ήδη. Το ίδιο κάναμε και στη Μυτιλήνη ενώ στην Κω και τη Λέρο, τα έργα προχωρούν. Και στη Χίο έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο. Άρα στα πέντε νησιά θα έχουμε μόνιμες δομές. Το αντιστάθμισμα είναι ότι τα πέντε νησιά έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ. Άρα υποδομές, σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα, έχουμε, αλλά δεν εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει».

Άρα, τα νέα hotspots κατασκευάζονται όχι για τους υπάρχοντες στα νησιά λαθρομετανάστες, αλλά γι’ αυτούς που θα ’ρθουν στο μέλλον, κι ας λέει ο Κούλης πως… εκτιμά πως δε θα ‘ρθουν!

Επιπροσθέτως, ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο κύμα λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν απάντησε ως εξής: «Όπως είπα δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κάποιο κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν τις επόμενες εβδομάδες».

Τις επόμενες βδομάδες όχι. Τους επόμενους μήνες, Κούλη;

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.