Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Δεν θα μας λείψει ο Τσίπρας (ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 23/06/2023)

 

● Πρώτη ημέρα σήμερα χωρίς Τσίπρα πηδαλιούχο στο εύδρομο της Ακροαριστεράς, που νηολογήθηκε ως ΚΚΕ Εσωτερικού, μετονομάσθη Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου και, τέλος, ΣΥΡΙΖΑ.

● Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα της Ακρας Αριστεράς που κυβέρνησε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη. Αυτό έγινε εφικτό χάρη σε μια συνταγή που φαντάζει παράδοξη αλλά δεν είναι.

● Τούτη η συνταγή συνίσταται στο εξής: «επαναστατικά», «αντικαπιταλιστικά» και «αντιαμερικανικά» συνθήματα την ίδια ώρα που η πράξη αποδεικνύει τον εναγκαλισμό, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των περιθωριακών και αντικοινωνικών ιδεών που ασπάζονται οι ΗΠΑ, οι πολυεθνικές εταιρίες, το Χόλιγουντ, σκοτεινές συσσωματώσεις συμφερόντων όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ.

● Είμαστε επαναστάτες αλλά λέμε τα ίδια με τον Αμερικανό πρεσβευτή, μαζί του ανοίγουμε τις εργασίες του Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφανείας, αγκαζέ με τους δισεκατομμυριούχους χλευάζουμε τον Χριστό και τους χριστιανούς και με το σούπερ δικτυωμένο παρεάκι καταγγέλλουμε τις στρατιωτικές παρελάσεις, τη χρήση της σημαίας και των εθνικών συμβόλων σαν «εθνικιστικά κατάλοιπα».

● Θα μας λείψει, άραγε, ο τρέντι Αλέξης; Θα ασχοληθεί ο λαός μαζί του για το επόμενο διάστημα; Πιθανότατα όχι.

● Δεν θα μας λείψει ο Τσίπρας. Ούτε τα κακά ελληνικά του ούτε τα καρτουνίστικα αγγλικά του ούτε η απόπειρά του να μιμηθεί τη φωνή και τις χειρονομίες του Αντρέα (άλλος Αμερικανός ετούτος) ούτε οι κλειστές τράπεζες, τα κάπιταλ κοντρόλ, τα Μνημόνια της Αριστεράς και οι συμφωνίες των Πρεσπών θα μας λείψουν.

● Το μόνο καλό που έκανε με το πέρασμά του από το προσκήνιο του χρεοκοπημένου κράτους ήταν ο διασυρμός της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τόσο καλό στη Δεξιά όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ακόμα και ο πιο γόνιμος νους συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας.

● Ειδικά η κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα που το έκανε για να μην το εφαρμόσει γύρισε το ρολόι της Ιστορίας δεκαετίες μπροστά. Μας πήγε σε ένα μέλλον όπου η παράταξή του δεν θα έχει και τόσο ισχυρή φωνή, όπως ήταν μέχρι να κυβερνήσει.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.