Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Αστροβιολόγος του Κέιμπριτζ: «Οι εξωγήινοι δεν είναι τα πράσινα ανθρωπάκια που βλέπουμε στις ταινίες»

Οι άνθρωποι φαίνονται να πλησιάζουν καθημερινά και πιο πολύ στον εντοπισμό ζωής έξω από τον πλανήτη μας, ειδικότερα μετά την αποστολή στον Άρη που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αστροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ  Άρικ Κέρσενμπάουμ, δημοσίευσε βιβλίο, στο οποίο αναλύει όλα όσα θα μπορούσαμε να περιμένουμε για την εξωγήινη ζωή, με βάση τους φυσικούς νόμους και την επιστήμη. Ο γνωστός αστροβιολόγος θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ωστόσο... χαμηλώνει τις προσδοκίες, γράφοντας στη διατριβή του ότι η εικόνα που έχει διαμορφώσει ο πολύς κόσμος, μέσα από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, δεν θα επιβεβαιωθεί. Με άλλα λόγια, ξεχνάμε... πράσινα ανθρωπάκια από τον Άρη, ή προηγμένα όντα τύπου ΕΤ.

Οι εξωγήινοι θα είναι πιθανόν ανθρωπόμορφοι ή ζωόμορφοι, θα έχουν συμμετρικπά σώματα, με χέρια, πόδια, αυτιά και μάτια. Η Δαρβινική θεωρία της φυσικής εξέλιξης και επιλογής δεν είναι δυνατόν, με βάση τους φυσικούς νόμους, να διαφοροποιηθεί, έστω και σε άλλο αστρικό σύστημα, γαλαξία, ή πλανήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι η εξέλιξη των εξωγήινων έχει... περιορισμένες διαδρομές κα εξαρτάται από το περιβάλλον τους, ωστόσο δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί σε σημείο που να ανατρέπει τους νόμους του σύμπαντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.