Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Στη σωστή πλευρά του Ζελένσκι

01/09/2022

Ευρωπαϊκές λύσεις: Φάτε ζουζούνια, τουρτουρίστε από το κρύο, χρυσοπληρώστε την ενέργεια και το σούπερ μάρκετ, και ξεχάστε το κρέας

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αν μη τι άλλο η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει ταλεντάρα στη διοίκηση. Δεν υπάρχει ούτε μισό πρόβλημα που να μην το έχει λύσει – με λύσεις μακράν χειρότερες του προβλήματος. Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και οι χειρισμοί της Ε.Ε. είναι μια υπόθεση που αξίζει να τη θυμούνται οι επόμενες γενιές – αν συνεχίσει, βέβαια, να υφίσταται ανθρωπότητα.

Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν Ζελένσκι με τα μπούνια (ο οποίος εξαγγέλλει αντεπιθέσεις στα διαλείμματα των φωτογραφίσεών του), διότι προσπαθούν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς, οι οποίοι καταστρέφονται από την ηγεσία τους, όπως καταστρέφονται και οι λαοί της Ευρώπης από τις δικές τους ηγεσίες.

Οι Αμερικανοί, σε απόσταση ασφαλείας (ένας ωκεανός που σε χωρίζει από το πρόβλημα πάντοτε βοηθά), παρακολουθούν τον πρόεδρό τους να χαιρετάει τον αέρα και να σαβουριάζεται με το ποδήλατο (θυμίζοντας λιγουλάκι τον δυσπερίγραπτο ΓΑΠ), και διεξάγουν τον υβριδικό τους πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, με απώτερο στόχο την Κίνα, χρησιμοποιώντας σαν τροφή για τα κανόνια τούς Ευρωπαίους, που ξέπεσαν και νομίζουν ότι όσοι τους διοικούν τα έχουν τετρακόσια (ενώ τους λείπουν τουλάχιστον 399).  

Οι γενικοί δερβέναγες της Ευρώπης είναι πεπεισμένοι ότι η επιστροφή των πολιτών της γηραιάς ηπείρου στο επίπεδο του τροφοσυλλέκτου αποτελεί πειστική απάντηση στην ακρίβεια του φυσικού αερίου αλλά και της ενέργειας. Πόλεις χωρίς φωτισμό, σπίτια δίχως θέρμανση και κόστος ζωής ιλιγγιωδώς αυξημένο είναι η κουβερτούρα στη δηλητηριασμένη τούρτα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, η οποία, όλως τυχαίως, προέκυψε μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Και το ορντέβρ οι σκουληκαντέρες, οι ακρίδες και οι λιβελούλες που διαφημίζει η Κομισιόν ως «λύσεις» για την επισιτιστική κρίση (την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες θα μασαμπουκώνουν μπριζολάρες Wagyu Kobe, που κοστίζουν μαλλιοκέφαλα).

Κακό είναι ότι μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς αλλά ακόμα χειρότερο είναι ότι οι συλλογικές αντιστάσεις μας είναι νωθρότερες των ιθαγενών των αποικιών. Αυτοί ξεσηκώθηκαν κάποτε…

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.