Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

Στα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δολοφονία της Ντάρια Ντουγκίνα, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν κατά παραγγελία των αφεντικών τους πέραν του Ατλαντικού, τον Αλεξάντερ Ντούγκιν ως μισάνθρωπο, «φασίστα» και ιθύνοντα νου της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ορμώμενοι εξ αυτού θα παρουσιάσουμε
εν συντομία την γεωπολιτική και φιλοσοφική σκέψη του Ντούγκιν, ούτως ώστε οι σκεπτόμενοι αναγνώστες να εξάγουν τα συμπεράσματα τους, μακριά από τον βόθρο της ελληνικής συστημικής δημοσιογραφίας.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα των ρωσικών ρευμάτων και αντιπροσωπεύει τις συντηρητικές αξίες στην Ρωσία. Ο περιορισμός «στην Ρωσία» είναι κρίσιμος, διότι ένα κεντρικό στοιχείο των απόψεων του είναι ότι κάθε χώρα και κάθε λαός πρέπει να έχει και να διατηρεί τις αξίες, τις θρησκείες και τις παραδόσεις της, χωρίς κανείς από το εξωτερικό να θέλει να τους πει πώς να ζήσουν. Κεντρικό στοιχείο των γραπτών που διαδίδονται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι η διατήρηση των διαφορών μεταξύ των χωρών και των λαών.

Στην ιστοσελίδα του «Katehon» που είναι διαθέσιμη στα ρωσικά, γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά μπορεί ο καθένας να μάθει για τους στόχους του Ντούγκιν:

«Στο Katehon, βλέπουμε τον κόσμο ως έναν χώρο όπου πάντα θα υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί ή «πολιτισμικές σφαίρες». Αυτές οι σφαίρες δεν θα εξαφανιστούν στο εγγύς ή μακρινό μέλλον, ούτε θα πρέπει. Ακολουθούμε το ρεαλιστικό σχολείο των διεθνών σχέσεων και αντλούμε από αυτό την υποχρέωση να αναγνωρίζουμε και να διατηρούμε τη μεγάλη ποικιλία αξιών, παραδόσεων, συμφερόντων και οραμάτων που υπάρχουν παγκοσμίως. Αυτό απαιτεί μια νέα πολυπολική και αμερόληπτη προσέγγιση στη μελέτη αυτών των εθνοτικών-πολιτιστικών χώρων και των αντίστοιχων ιδιαιτεροτήτων τους, με σεβασμό σε όλες τις ιδιαιτερότητες που συνθέτουν αυτούς τους πολιτισμούς. Στο Katehon θεωρούμε ότι είναι αποστολή μας να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και υποστήριξη μιας ασφαλούς, δημοκρατικής και δίκαιης παγκόσμιας τάξης που είναι απαλλαγμένη από αυθαιρεσίες, βία, τρομοκρατία, διώξεις, δουλεία και εξτρεμισμό κάθε είδους».

Αυτοί οι στόχοι είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο αγωνίζονται οι ηγέτες της αλλοτριωμένης Δύσης, οι παγκοσμιοποιητές. Θέλουν να επιβάλουν τις «αξίες» τους σε ολόκληρο τον κόσμο και να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Στην ΕΕ, για παράδειγμα, θέλουν να μετατρέψουν τα εθνικά κράτη με τους λαούς τους, τις παραδόσεις και τις ταυτότητες τους σε μια ενιαία «ευρωπαϊκή ταυτότητα» και να καθορίσουν τις αξίες τους. Εάν μια χώρα της ΕΕ θέλει να προστατεύσει τις παραδόσεις και τις αξίες της από αξίες που επιβάλλονται εξωτερικά, τιμωρείται από τις Βρυξέλλες, όπως πρόσφατα έγινε με την Πολωνία και Ουγγαρία.

Ο Ντούγκιν και οι συνάδελφοι του υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Αντιπροσωπεύουν την διατήρηση των εθνικών παραδόσεων, ταυτοτήτων και αξιών. Ο Ντούγκιν έχει επιρροή στην ρωσική πολιτική, ως ένας από τους πολλούς γεωπολιτικούς εκφραστές στρατηγικής στην Ρωσία. Ο Ντούγκιν εκπροσωπεί την συντηρητική πτέρυγα, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρός όσο απεικονίζεται στην Δύση. Σίγουρα δεν είναι «εγκέφαλος του Πούτιν» ή οτιδήποτε άλλο γελοίο λέγεται στα ποταπά ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Όπως έδειξε η επίθεση στην κόρη του, ο Ντούγκιν δεν είχε καν προσωπική προστασία ή ακόμη και οδηγό. Αυτός και η κόρη του είχαν μια φυσιολογική ζωή και δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο σημαντικοί αρχιτέκτονες της ρωσικής πολιτικής όπως απεικονίζονται από τις πουλημένες πένες της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Αλλά οι απόψεις και η επιρροή του Ντούγκιν στην Ρωσία είναι και ήταν ένας εφιάλτης για τους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, για αυτό έχει αναγορευθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επί δεκαετίες σε έναν διάβολο που δεν είναι. Πολλά αποσπάσματα που του αποδίδονται στην Δύση δεν προέρχονται καν από αυτόν. Ο καθένας στην Ελλάδα και στην Δύση μπορεί να πείσει τον εαυτό του για το τι σκέφτεται ο Ντούγκιν και πώς φαντάζεται τον κόσμο, επειδή βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες (και στα ελληνικά) και ο καθένας μπορεί να πάρει μια από πρώτο χέρι εικόνα των στόχων που αντιπροσωπεύει από την ιστοσελίδα του «Katehon». Άρθρα σχετικά με τρέχοντα θέματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σε καθημερινή βάση.

Δεν χρειάζεται να αρέσουν σε όλους όλα όσα γράφονται στην ιστοσελίδα του, αλλά απάνθρωπες δηλώσεις που αποδίδονται στον Ντούγκιν από το χαφιεδίστικο σύμπλεγμα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δεν θα βρεθούν εκεί. Προφανώς όμως γίνεται σαφής κριτική στην παγκοσμιοποίηση και στις λεγόμενες «δυτικές αξίες».

Αυτά εν συντομία για εκείνους που δεν θέλουν να ανήκουν στην συνομοταξία των «γιδιών».

Λ. Ιουστινιάνης 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.