Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Sol Invictus - Against the modern world

So this is the West, a land we're meant to defend.

Of happy slaves, who will babble to the end

beneath the towers, where financiers roost.

But above them the sun

that sings out an ancient truth.

Against, the modern world!

On a hill that leads down to the sea

the last battalions of those who wait to see

the northern lights and the midnight sun.

They await their sunrise

that they know will surely come.

Against the modern world!

 

Ώστε αυτή είναι η Δύση, ένας τόπος που θα πρέπει να υπερασπιστούμε.

Ένας τόπος χαρούμενων σκλάβων που θα φλυαρούν ως το τέλος

κάτω από τους πύργους όπου κουρνιάζουν οι χρηματιστές.

Αλλά από πάνω τους ο Ήλιος                                               

που τραγουδάει μια αρχαία αλήθεια.

Εναντίον του συγχρόνου κόσμου!

Σε έναν λόφο που οδηγεί κάτω στην θάλασσα,

τα τελευταία τάγματα αυτών που περιμένουν να δουν

τα βορεινά φώτα και τον Ήλιο του μεσονυχτίου

αναμένουν την δική τους Ανατολή

που γνωρίζουν ότι σίγουρα θα έρθει.              

Εναντίον του συγχρόνου κόσμου! 

Η αποστρατιωτικοποίηση φέρνει ένα νέο Γουδί

28/09/2020

Μετά τις πιέσεις του Βερολίνου οι πληροφορίες ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία το θέμα της «μερικής» (ολικής) αποστρατιωτικοποίησης των νήσων προεικάζουν τα μελλούμενα στο Αιγαίο.

Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Ανάλογη περίπτωση αφοπλισμού ελληνικού εδάφους έγινε τον Οκτώβριο του 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, με αποτέλεσμα την τουρκική εισβολή. Οι τουρκικές δυνάμεις με πρόφαση το πραξικόπημα αποβιβάστηκαν στο αφοπλισμένο νησί χωρίς ουσιαστική αντίσταση από την ελληνική πλευρά. Η μεραρχία, η οποία είχε την αποστολή να βομβαρδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία όταν θα εισέρχονταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, δεν ήταν εκεί την κρίσιμη ώρα. Αρχικά, η μεραρχία είχε μεταφερθεί μυστικά στην Κύπρο από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τα γεγονότα του 1963-1964, για να αποσυρθεί, κατόπιν των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Εθνικής Φρουράς, στα χωριά Κοφίνου και Άγιος Θεόδωρος. Οι επιχειρήσεις της Εθνικής Φρουράς προκάλεσαν σοβαρή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Τουρκία χαρακτήρισε «στυγερή πρόκληση» τα επεισόδια και απείλησε με στρατιωτική εισβολή την Κύπρο, αλλά και με πόλεμο την Ελλάδα, απαιτώντας την απόσυρση της μεραρχίας. Με την παρέμβαση Αμερικανών και Βρετανών η δικτατορική κυβέρνηση απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο. Μόνο οι αφελείς στην Ελλάδα αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι σημερινοί σχεδιασμοί της Άγκυρας για τα νησιά και το Αιγαίο δεν είναι διαφορετικοί από τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την Κύπρο τη δεκαετία του 1960. Πράγματι, η σύγκριση των σημερινών γεγονότων με τα της Κύπρου αποδεικνύει ότι τα μοναδικά στοιχεία που έχουν διαφοροποιηθεί είναι η γεωγραφία και οι πρωταγωνιστές.

Οι Βρετανοί έχουν αντικατασταθεί από τους Γερμανούς και οι Τουρκοκύπριοι από τους μουσουλμάνους εποίκους. Οι γερμανικοί σχεδιασμοί, η στρατηγική στήριξη που παρέχουν στην Τουρκία και η διαρκής υπονόμευση της Ελλάδας από την επικεφαλής χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι γνωστές παράμετροι της εξίσωσης. Οι Γερμανοί εκπαιδεύουν τους Τούρκους στην κατασκευή στρατηγικών και προηγμένων τεχνολογικά όπλων. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η Μέρκελ εξασκεί πίεση στον Μητσοτάκη «ώστε η Ελλάδα να τερματίσει τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά», ενώ παραπονέθηκε στον Μακρόν για τη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις.

Η άγνωστη, όμως, παράμετρος της εξίσωσης είναι η στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο από το 2015 εποικίζει συστηματικά τα νησιά του Αιγαίου με μουσουλμανικούς πληθυσμούς, δημιουργώντας ισχυρές ετερογενείς πληθυσμιακές μειονοτικές βάσεις υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προφανή σκοπό τη βοσνιοποίηση της χώρας. Δοθέντος ότι η Τουρκία έχει αυτοανακηρυχθεί ο προστάτης των μουσουλμανικών πληθυσμών, πιθανές υποκινούμενες ταραχές στα νησιά μεταξύ του χριστιανικού πληθυσμού και των εποίκων είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν την αφορμή μιας νέας τουρκικής εισβολής στα αφοπλισμένα νησιά, κατ’ αναλογία των γεγονότων της Κοφίνου στην Κύπρο.

Το πολιτικό σύστημα, λοιπόν, μέσω της ενθάρρυνσης του μουσουλμανικού εποικισμού και του αφοπλισμού έχει παραχωρήσει εμμέσως στην Τουρκία το δικαίωμα της επέμβασης και συνεπώς την επίκληση του καθήκοντός της στην προστασία των μουσουλμανικών πληθυσμών ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτός είναι ο λόγος που ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση ώστε να δυνηθεί να επέμβει στρατιωτικά χωρίς απώλειες, με άριστες προσχεδιασμένες στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις. Η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων και συνεπώς η εκμηδένιση της άμυνάς τους καθιστούν όμηρο την Ελλάδα στα χέρια της Τουρκίας, επειδή ανά πάσα στιγμή θα χρησιμοποιεί την απειλή του πολέμου και την κατάληψη των νήσων για ασήμαντες αφορμές. Ενώ στην περίπτωση της Κύπρου η πέμπτη φάλαγγα των Αθηνών, για να δικαιολογήσει την απόσυρση της μεραρχίας, επικαλέστηκε απουσία αεροναυτικής κάλυψης της Κύπρου, σήμερα τέτοιου είδους επιχειρήματα, εάν χρησιμοποιηθούν, θα είναι νομικά έωλα.

Πιθανή διεξαγωγή συζητήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «μερικό ή ολικό» αφοπλισμό των νήσων του Αιγαίου θα αποτελέσει την ειδεχθέστερη πράξη μειοδοσίας στη νεότερη ελληνική Ιστορία. Το πολιτικό σύστημα δεν νομιμοποιείται να επικαλεστεί το επιχείρημα της δικτατορίας για αφοπλισμό με πρόσχημα μια επίπλαστη Pax Tourka. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., το πολιτικό σύστημα και οι ελίτ, εάν θέλουν να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα υπερ-προνόμια που, «ελέω Θεού», απέκτησαν από τα Μνημόνια και την εξαθλίωση, θα πρέπει, αντί να αφοπλίσουν τα νησιά, να τα υπερεξοπλίσουν, ασπαζόμενοι το λογικό αξίωμα ότι «η ειρήνη προϋποθέτει προετοιμασία για πόλεμο». Διαφορετικά, το μέλλον θα είναι ζοφερό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τους «πρόθυμους ηλίθιους των Αθηνών», επειδή η πιθανότητα να λογοδοτήσουν σε ένα νέο Γουδί, ύστερα από μια καταστροφή που θα προκαλέσει ο αφοπλισμός των νήσων, δεν θα είναι μηδενική.

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Πως ήταν να είσαι παιδί στην ΕΣΣΔ

Της Katya Soldak (Forbes) / ΚΟ

Ήταν ένα κρύο και γκρίζο απόγευμα στις αρχές Νοεμβρίου του 1984, όταν εγώ, μια μαθήτρια της Α΄ Δημοτικού στο Χάρκοβο - μια πόλη που ήταν τότε Σοβιετική Ουκρανία – επέστρεφα σπίτι μετά το σχολείο με έντονη την αίσθηση ότι είμαι έτοιμη να κατακτήσω τον κόσμο. Μόλις πριν λίγο σε μια επίσημη τελετή την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, είχα γίνει δεκτή, μαζί με τους συμμαθητές μου, στην οργάνωση του "Μικρού Οκτωβριστή" (Октября́та) – την πύλη για όλους τους νέους, επίδοξους Σοβιετικούς κομμουνιστές.

                Παρά τον σφοδρό άνεμο και το παγωμένο κρύο, είχα ξεκούμπωτο το παλτό μου για να βλέπουν όλοι καθώς περπατούσα το νέο μου, λαμπερό, μικρό κόκκινο αστέρι, στολισμένο στο κέντρο του με ένα χρυσό πορτρέτο του Βλαντιμίρ Λένιν ως παιδί. Ήταν καρφιτσωμένο στην αριστερή πλευρά του στήθους μου, κοντά στην καρδιά μου. Ένιωθα ότι το μικρό μου αστέρι έλαμπε, σαν ένας μαγικός φάρος. Έλπιζα να με ρωτήσει κάποιος γι' αυτό. Αλλά κανείς δεν το έκανε. Όταν έφτασα στο διαμέρισμά μου, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που δεν ήθελα να μπω μέσα, οπότε περπατώντας γύρω γύρω, ήλπιζα ότι θα συναντούσα κάποιον με τον οποίο θα μπορούσα να μοιραστώ τα νέα μου. Υπήρχε συνήθως μια παρέα ηλικιωμένων γυναικών που κάθονταν σε ένα παγκάκι, αλλά εκείνη την ημέρα ήταν πολύ κρύα και υπήρχε μόνο μια μοναχική γυναίκα εκεί, που δεν φαινόταν πολύ ομιλητική. «Γιατί είναι ανοιχτό το παλτό σου;» με ρώτησε, καθώς περνούσα δίπλα της. «Έγινε οκτωβρίστρια σήμερα!» είπα δείχνοντας το αστέρι μου. Με κοίταξε με ένα άδειο βλέμμα και είπε: «Καλύτερα να φοράς καπέλο».

Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στη Σοβιετική Ένωση, έως ότου η ΕΣΣΔ διαλύθηκε ειρηνικά τον Δεκέμβριο του 1991. Ο χρόνος, η κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος και οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως διάβρωσαν την πίστη μου στον κομμουνισμό και την προπαγάνδα που κάλυπτε τα λάθη του και τύφλωνε τους υποστηρικτές του. Αλλά βίωσα την κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Οι οθόνες «σκοτώνουν» τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών και όχι μόνο

06/09/2020

Η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και χρήση υπολογιστών ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής από τα παιδιά που πάνε στο Δημοτικό, συνδέεται με χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αυστραλιανών επιστημόνων. Η μελέτη, που είναι επίκαιρη ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δείχνει ότι η χρήση οθονών από τους μαθητές πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Προηγούμενες έρευνες σε παιδιά και εφήβους έχουν βρει σχέση ανάμεσα στη χρήση τηλεόρασης, υπολογιστή ή κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών και στην υγεία (αύξηση παχυσαρκίας, κίνδυνος αϋπνίας κ.α.). Από την άλλη, η ενασχόληση αυτή βοηθά τα παιδιά να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες, να βελτιώνουν τις τεχνολογικές δεξιότητες και τις κοινωνικές επαφές τους.

Η νέα μελέτη εστιάζει στη σχέση χρήσης οθονών και σχολικών επιδόσεων, ένα θέμα που έχει μελετηθεί λιγότερο έως τώρα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Λάιζα Μούντι του Ινστιτούτου Ερευνών Παίδων Μέρντοχ της Μελβούρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», μελέτησαν 1.239 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 11 ετών, συσχετίζοντας τις συνήθειες των παιδιών με τις σχολικές επιδόσεις τους σε βάθος διετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση δύο ή περισσότερων ωρών τηλεόραση τη μέρα σχετιζόταν με χειρότερες επιδόσεις ανάγνωσης και κατανόησης κειμένου, μια επιδείνωση που αντιστοιχούσε σε υστέρηση μάθησης κατά τέσσερις μήνες. Η χρήση υπολογιστή για πάνω από μια ώρα τη μέρα συνδεόταν με μια παρόμοια υστέρηση στο πεδίο της αριθμητικής. Από την άλλη, δεν βρέθηκε αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στα βιντεοπαιχνίδια και στις σχολικές επιδόσεις.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι «η συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στη μάθηση των παιδιών ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική, δεδομένων των συνεπειών της σημερινής πανδημίας, όσον αφορά το πώς τα παιδιά χρησιμοποιούν το χρόνο τους.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μελέτη σε μαθητές Δημοτικού που δείχνει ότι όσοι κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση τηλεόρασης και υπολογιστών, έχουν σημαντική μείωση στις ικανότητες ανάγνωσης και αριθμητικής μετά από δύο χρόνια, σε σχέση με όσα παιδιά αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο στις οθόνες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ