Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Γ#ΦΤΟΙ ΤΟ 86% ΤΩΝ «ΗΜΕΔΑΠΩΝ» ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΤΟ 2022

Η εγκληματικότητα των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι εκρηκτική. Έτσι, το σύστημα προσπαθώντας να ισοσκελίσει λίγο την διαφορά, τι επινοήθηκε; Οι «Ρομά», γύφτοι κατά τον Καζαντζάκη, που είναι πρωταθλητές σε όλες τις βαθμίδες της παρανομίας καταγράφονται ως… «ημεδαποί», ανεβάζοντας έτσι τα ποσοστά εγκληματικότητας των Ελλήνων.

Εδώ, όμως γράφουμε αλήθειες. Ας δούμε μερικές από επίσημη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε έκθεση για για το Σοβαρό και Οργανωμένο Έγκλημα στην Ελλάδα έτους 2022.

Η Έκθεση για το Σοβαρό και Οργανωμένο Έγκλημα στην Ελλάδα έτους 2022 παρουσιάζει τις κυριότερες σοβαρές και οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες, τις εγκληματικές ομάδες που είχαν εμπλοκή σε αυτές, καθώς και τους παράγοντες που επηρέασαν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου φαινομένου.

Η έκθεση ξεκινά με μήνυμα του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Λάζαρου Γεωργακόπουλου και ακολουθούν αναφορές σε διάφορα θέματα που εξειδικεύονται στη συνέχεια.

Από την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε, αποτυπώνονται, επίσης, ο βαθμός απειλής των επί μέρους εγκληματικών δραστηριοτήτων με βάση τα χαρακτηριστικά των εγκληματικών ομάδων και των συνεπειών της δράσης τους και η πιθανή μελλοντική εξέλιξη τους.

Τα σημαντικότερα ευρήματα, που αφορούν τις τάσεις του Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά το έτος 2022, συνοψίζονται ως εξής:

Οι κύριες εγκληματικές δραστηριότητες του Σοβαρού και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Χώρα μας, για το 2022, είναι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η διακίνηση όπλων και πυρομαχικών, η διακίνηση μεταναστών, η εμπορία ανθρώπων, το λαθρεμπόριο προϊόντων, η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, το παράνομο εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, οι εκβιάσεις, οι οργανωμένες απάτες, η πλαστογραφία και η παραχάραξη.
Κατά το 2022, δραστηριοποιήθηκαν στη Χώρα μας συνολικά τριακόσιες σαράντα δύο (342) εγκληματικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν συνολικά από 2.549 μέλη. Περίπου μία στις δύο εξ αυτών (σε ποσοστό 51,75% επί του συνόλου) είναι εγχώριες. Σημαντική (σε ποσοστό 30,12% επί του συνόλου) είναι και η παρουσία αλλοδαπών εγκληματικών ομάδων (ομοιογενών ή μη). Οι εγκληματικές ομάδες που με κριτήριο την υπηκοότητα των μελών τους ήταν εγχώριες και αλλοδαπές μαζί, αποτελούσαν το 18,13% επί του συνόλου.
Από τις αλλοδαπές εγκληματικές ομάδες και με κριτήριο την υπηκοότητα της πλειοψηφίας των μελών της, οι αλβανικές εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχο ρόλο (αποτελούν το 36,89% επί συνόλου των αλλοδαπών ομάδων), ακολουθούμενες από τις βουλγάρικες (σε ποσοστό 18,44%), τις πακιστανικές (σε ποσοστό 12,62%), τις συριακές (σε ποσοστό 6,79%) και τις γεωργιανές (σε ποσοστό 5,82%). Σε μικρότερο βαθμό διαπιστώθηκε η δράση ε.ο. με κυρίαρχη υπηκοότητα μελών την αιγυπτιακή, αφγανική, τουρκική, Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένου Βασιλείου, αλγερινή, πολωνική κ.α.
Η πλειοψηφία των ομάδων (σε ποσοστό 63,24% επί του συνόλου) ήταν ολιγομελείς (έως πέντε μέλη). Σημειώνεται ότι, σε σημαντικό ποσοστό (7,35% επί του συνόλου), επρόκειτο για εγκληματικά δίκτυα (άνω των 12 μελών), η πλειοψηφία των οποίων (32,00% επί συνόλου αυτών) δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μετανάστευση, στις απάτες (24% επί συνόλου αυτών) και στις κλοπές-διαρρήξεις (16% επί συνόλου αυτών).

ΠΗΓΗ: karditsastakra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.